سامی, امیرحسین ، خندقی, جلیل ، عباسقلی زاده, ناطق (1401) ارزیابی جنبههای ایمنی و فعالیت آنتاگونیستی باکتریهای انتروکوکوس جداسازیشده از پنیرهای سنتی کوزه. سلامت و بهداشت ــ 13 (1). ص.ص.7-16. شاپا 2382-9710
متن کامل
|
متنی (مقاله)
- نسخه چاپ شده
396kB |
آدرس اینترنتی رسمی : https://healthjournal.arums.ac.ir/browse.php?a_id=...
خلاصه فارسی
زمینه و هدف: کنترل ایمنی انواع پنیرهای سنتی تهیه شده از شیر خام مانند پنیر کوزه از اهمیت ویژهای برخوردار است. گرچه باکتریهای انتروکوک میتوانند خواص مفید پروبیوتیکی یا تکنولوژیکی در پنیر ایفا کنند ولی بکارگیری آنها در غذاها بدلیل شواهد مبتنی بر بیماریزایی و مقاومتهای آنتی بیوتیکی آنها مورد بحث و تردید بوده است. روش کار: در تحقیق حاضر پس از جداسازی و شناسایی مورفولوژیکی و بیوشیمیایی باکتریهای انتروکوک جداسازیشده از تعداد 50 نمونه پنیر کوزهای سنتی در استان آذربایجانغربی، خواص ضد باکتریایی جدایهها بهروش انتشار چاهک تعیین و الگوی مقاومت به 12 آنتیبیوتیک رایج بالینی با استفاده از روش انتشار دیسک ارزیابی شد. همچنین ویژگی همولیزکنندگی جدایهها بررسی گردید. یافتهها: نتایج وجود انتروکوکسیها در 74 درصد از نمونههای پنیر کوزه را نشان دادند. در بین گونههای شناسایی شده انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم به ترتیب با 7/44 و 2/37 درصد، بیشترین فراوانی را داشتند. بالاترین اثرات بازدارندگی جدایهها در مورد باکتری لیستریا مونوسایتوجنز (7/83%) ثبت شد. بررسیها نشان داد بالای 80 درصد از جدایهها به 8 آنتیبیوتیک رایج کلینیکی ازجمله ونکومایسین حساس بودند. همچنین همه باکتریهای انتروکوک جداشده فاقد قدرت همولیز بودند. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که پنیر سنتی کوزه منبع غنی از باکتری انتروکوکوس دارای فعالیت ضد میکروبی و حساسیت بالا به آنتیبیوتیکهای رایج از جمله ونکومایسین است. در صورت مطالعه جنبههای بیشتر ایمنی و همچنین ارزیابی دیگر خواص پروبیوتیکی، میتوان از این جدایهها بهعنوان منبع باکتریهای پروبیوتیک بومی در دیگر محصولات تخمیری نیز استفاده کرد.
عنوان انگليسی
Evaluation of Safety Aspects and Antagonistic Activity of Enterococcus Strains Isolated from Traditional Pot Cheese
خلاصه انگلیسی
Background & objectives: Safety control of traditional raw milk cheese such as Pot cheese is of special importance. Although enterococci can play beneficial probiotic or technological properties in cheese and their use in food is the subject of debate due to evidence of pathogenicity and antibiotic resistance. Method: In the present study, after isolation and morphological and biochemical identification of enterococci isolated from 50 samples of traditional Pot cheeses in West Azerbaijan province, the antibacterial properties of the isolates were determined by well diffusion method and the resistance pattern to 12 common clinical antibiotics was evaluated using disk diffusion method. The hemolytic properties of the isolates were also investigated. Results: The results showed the presence of enterococci in 74% of the Pot cheese samples. Among the identified species, Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium had the highest frequency with 44.7% and 37.2%, respectively. The highest inhibitory effects of isolates were recorded for Listeria monocytogenes (83.7%). Studies showed that over 80% of isolates were sensitive to eight common clinical antibiotics, including vancomycin. Also, all enterococcus isolates lacked hemolysis activity. Conclusions: This study showed that traditional jar cheese is a rich source of Enterococcus bacteria with antimicrobial activity and high sensetive to common antibiotics such as vancomycin. If more safety aspects are studied and other probiotic properties are evaluated, these isolates can be used as a source of native probiotic bacteria in other fermented products.
نوع سند : | مقاله |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده اول : | امیرحسین سامی |
نویسنده : | جلیل خندقی |
نویسنده مسئول : | ناطق عباسقلی زاده |
ضریب تاثیر و نمایه مجلات: | Indexed in: Google Scholar, SID, Magiran |
کلیدواژه ها (فارسی): | انتروکوکوس، پنیر کوزه، خواص آنتاگونیستی، مقاومت آنتیبیوتیکی |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | Enterococcus, Pot cheese, Antagonistic Activity, Antibiotic Resistance.Conflict of interest: None declared |
موضوعات : | WA بهداشت عمومي WA بهداشت عمومي |
بخش های دانشگاهی : | دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی |
کد شناسایی : | 15848 |
ارائه شده توسط : | آقای دکتر ناطق عباسقلی زاده |
ارائه شده در تاریخ : | 09 خرداد 1401 08:29 |
آخرین تغییر : | 09 خرداد 1401 08:29 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد