title

تهیه فرمولاسیون استاندارد از گیاه آویشن (Thymus vulgaris) به صورت دمنوش

میران, منصور ، نخستین, مریم (1401) تهیه فرمولاسیون استاندارد از گیاه آویشن (Thymus vulgaris) به صورت دمنوش. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل





[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

3MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

16MB

آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...

خلاصه فارسی

مقدمه: گیاه آویشن باغی دارای اثرات ضد سرفه و خلط آوری قابل توجهی می باشد. استفاده از دمنوش آویشن، ساده ترین راه برای بهره مندی از خواص درمانی گیاه محسوب می شود. فرآورده های گیاهی در صورتی که به درستی کنترل کیفی و استانداردسازی شده باشند می توانند اثرات دارویی و کارایی بالاتری از خود نشان دهند. در این پایان نامه سعی شده است با بررسی و اندازه گیری فاکتورهای دخیل در کنترل کیفیت گیاه، یک فرآورده استاندارد و با کیفیت از گیاه آویشن باغی به صورت دمنوش ارائه شود. مواد و روش ها: برای استاندارسازی فرآورده، در ابتدا گیاه تازه، با چهار روش مختلف خشک گردید و اسانس گیری با استفاده از دستگاه کلونجر انجام شد. ترکیبات مختلف موجود در اسانس گیاه توسط GC-MS شناسایی و تعیین مقدار شد. سپس محتوای فنولی و فلانوئیدی گیاه دم شده، با الایزا ریدر تعیین گردید و میزان فلزات سنگین و خاکستر گیاه نیز بررسی و محاسبه شد. نتایج: با توجه به نتایج حاصل در این مطالعه، بیشترین حجم اسانس و درصد ترکیبات تیمول و کارواکرول مربوط به روش خشک کردن در دمای 40 درجه سانتی گراد با آون به مدت 24 ساعت بود. مقدار فنول تام عصاره، 6.53 ± 55.4 بر حسب میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره و مقدار فلانوئید تام عصاره، 0.51±2.97 بر حسب میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره محاسبه گردید. مقدار خاکستر نامحلول در اسید 1.3401 درصد و خاکستر تام 11.53 درصد بود. مقدار سرب 9.4117، جیوه 0.00989 و آرسنیک 0.0104 میکروگرم در کیلوگرم که همه آن ها در محدوده استاندارد بودند. بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه، با در نظر گرفتن حجم اسانس استخراج شده و مجموع درصد تیمول و کارواکرول آن، خشک کردن گیاه در دمای 40 درجه به مدت 24 ساعت، به عنوان روش بهینه برای خشک کردن انتخاب و برای تهیه دمنوش استفاده شد. در نهایت فرآورده به صورت ساشه و تی بگ های آویشن باغی بسته بندی و جزئیات استانداردسازی محصول در قالب بروشور، همراه فرآورده ارائه گردید.

عنوان انگليسی

Preparation of standard formulation from Thymus vulgaris as a Herbal Tea

خلاصه انگلیسی

Introduction: Thymus vulgaris has significant anti-cough and expectorant effects. Using thyme tea is the easiest way to profit from the plant's healing effects. Herbal products, if properly be quality controlled standardized, can exhibit more elevated medicinal impacts and efficacy. In this thesis, by examining and measuring the factors involved in plant quality control, a standard and high quality product of thyme is presented in the form of herbal tea. Methods: First, to standardize the product, fresh plant was dried by four different methods and essential oil was extracted using a Clevenger machine. Different compounds in plant essential oil were identified and quantified by GC-MS instrument. Then the phenolic and flavonoid content of the brewed plant was determined by ELISA reader and the amount of heavy metals and ash of the plant was also analyzed and calculated. Results: According to the obtained results in this study, the highest volume of essential oil and the percentage of thymol and carvacrol compounds were obtained from the drying method with oven at 40°C for 24 hours. The total phenol content of the extract was calculated as 55.4 ± 6.53 mg based on gallic acid per gram of dried extract and the total flavonoid content of the extract was calculated as 2.97 ± 0.51 mg based on quercetin per gram of dried extract. The amount of ash insoluble in acid was 1.3401% and total ash was 11.53%. The amount of lead was 9.4117, mercury 0.00989 and arsenic 0.0104 μg/kg that all of them were within the standard range. Conclusion: In this study, considering the volume of extracted essential oil and the total percentage of thymol and carvacrol, drying the plant at 40 ° C for 24 hours was selected as the optimal method for drying and used for drying and preparing herbal tea. Finally, the product was presented in the form of thyme sachets and tea bags packed. Also, product standardization details in the form of a brochure was presented.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :منصور میران
دانشجو :مریم نخستین
کلیدواژه ها (فارسی):دمنوش گیاهی، تیمول، استانداردسازی، اسانس
کلیدواژه ها (انگلیسی):Herbal tea, Thymol, Standardization, Essential oil
موضوعات :QV فارماکولوژی
بخش های دانشگاهی :دانشکده داروسازی > بخش فارماکوگنوزی
دانشکده داروسازی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده
کد شناسایی :16057
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :27 شهریور 1401 07:45
آخرین تغییر :27 شهریور 1401 07:45

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...