title

بررسی اثر عصاره آبی سیر بر شاخصهاي استرس اکسیداتیو در بافت بیضه موشهاي صحرایی دیابتی

سلیم نژاد, رامین ، جلالی, مهدی ، نیکروش, محمدرضا ، فاضل, علیرضا (1393) بررسی اثر عصاره آبی سیر بر شاخصهاي استرس اکسیداتیو در بافت بیضه موشهاي صحرایی دیابتی. مجله علمی علوم پزشکی رفسنجان ــ 13 (4). ص.ص.371-382. شاپا 1735-3165

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
273kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_id=2037&sid...

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: دیابت قندی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیکی بوده و از طریق افزایش استرس اکسیداتیو باعث ایجاد آسیب بیضه‌ می‌شود. استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها باعث کاهش استرس اکسیداتیو شده و میزان آسیب بیضه را کاهش می‌دهند. در این مطالعه تأثیر عصاره سیر بر میزان شاخص‌های استرس اکسیداتیو در بافت بیضه موش‌های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به 3 گروه، کنترل، دیابتی و دیابتی تیمار شده با عصاره سیر تقسیم شدند. گروه کنترل و دیابتی به میزان 1 میلی‌لیتر بر 100 گرم وزن بدن آب مقطر وگروه دیابتی تیمار شده با عصاره سیر نیز به میزان 1 میلی‌لیتر بر 100 گرم وزن بدن عصاره سیر به مدت 6 هفته دریافت کردند. دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی تک دوز استرپتوزوتوسین (60 میلی‌گرم بر کیلوگرم) ایجاد شد. بعد از 6 هفته بیضه راست خارج شد و فعالیت آنزیم‌های استرس اکسیداتیو شامل مالون‌دی‌آلدئید، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: درمان موش‌های صحرایی دیابتی با عصاره سیر به طور معناداری باعث کاهش سطح گلوکز خون گردید (001/0p<). همچنین، در طی دیابت مقدار مالون‌دی‌آلدئید افزایش یافته و میزان فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بافت بیضه کاهش نشان داد و طی درمان با عصاره سیر، به طور معناداری بهبودی در این عوامل مشاهده گردید (001/0p<). نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه تأیید‌کننده نقش آنتی‌اکسیدانی عصاره سیر در بهبود آسیب‌های بیضه‌ای ناشی از دیابت می‌باشد.

عنوان انگليسی

Effect of Garlic Aqueous Extract on Markers of Oxidative Stress in Diabetic Rats Testes

خلاصه انگلیسی

Background and Objective: Diabetes mellitus is one of the most prevalent metabolic diseases and causes testicular damage by rising oxidative stress. Using antioxidants reduces oxidative stress and the amount of testicular damage. In this study, the effect of garlic extract on markers of oxidative stress in diabetic rats testes has been studied. Materials and Methods: In this experimental study, 24 male Wistar rats were randomly divided into three groups: Control, Diabetic and Diabetic with garlic extract. Control and diabetic groups received distilled water (1ml/100g BW) and diabetic with garlic extract received garlic extract (1ml/100g BW,equivalent to 400 mg/100 g BW) for 6 weeks. Diabete was induced by a single intraperitoneal injection of streptozotocin at a dosage of 60 mg/kg BW. After 6 weeks, the right testis removed and activity of oxidative stress enzymes including malondialdehyde (MDA), catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD) were studied. Results: Treatment of diabetic rats with garlic extract significantly reduced blood glucose levels (p<0.001). Also during diabete, the level of MDA enzymes activity was increased and the level of SOD and CAT enzymes activity decreased in the testes. Treatment with the garlic extract significantly improved these parameters (p<0.001). Conclusion: The results of this study confirm the antioxidant role of garlic extract on improving the testicular damage caused by diabete.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :رامین سلیم نژاد
نویسنده مسئول :مهدی جلالی
نویسنده :محمدرضا نیکروش
نویسنده :علیرضا فاضل
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: Google Scholar, ISC, Magiran, SID
کلیدواژه ها (فارسی):استرس اکسیداتیو، دیابت شیرین، عصاره سیر، بیضه
کلیدواژه ها (انگلیسی):Oxidative Stress, Diabetes Mellitus, Garlic Extract, Testis
موضوعات :QS آناتومی انسان
QU بیوشیمی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش علوم تشريح
کد شناسایی :16150
ارائه شده توسط : دکتر رامین سلیم نژاد
ارائه شده در تاریخ :22 آبان 1401 09:56
آخرین تغییر :22 آبان 1401 09:56

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...