title

بررسی تغییرات غلظت کلرآزاد باقیمانده در نقطه مصرف و شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر پره سر و عوامل موثر بر آن در سال 1400

عالیقدری, مرتضی ، مختاری, سیداحمد ، صدیق, انوشیروان ، صادقی, طیبه ، اکبرپور خطبه سرا, سیده نادیا (1401) بررسی تغییرات غلظت کلرآزاد باقیمانده در نقطه مصرف و شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر پره سر و عوامل موثر بر آن در سال 1400. کارشناسی ارشد (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
3MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
2MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

3MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

9MB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

16kB

آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...

خلاصه فارسی

مقدمه و هدف: زندگی و سلامتی بشر بیش از هر چیز به آب آشامیدنی سالم بستگی داشته و پایه و اساس زندگی بشر با آب سالم مرتبط است. گندزدایی آب آشامیدنی با گندزداهایی نظیر کلر انجام می شود. در صنعت تصفیه آب، استفاده از کلر در گندزدایی مؤثر و در نابودی میکروب های بیماریزا سابقه ای طولانی دارد. در رابطه با اندازه گیری کلر باقیمانده در آب، رفتاری که کلر یا ترکیبات آن در آب خواهند داشت، حائز اهمیت است و بستگی به عوامل مختلف از قبیل کدورت، دما، pH ، زمان تماس، غلظت کلر، نوع ارگانیسم، نوع شبکه توزیع و نحوه کلرزنی دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تغییرات غلظت کلرآزاد باقیمانده در نقطه مصرف و شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر پره سر و عوامل موثر بر آن در سال 1400 انجام گرفت. روش کار: جامعه ی آماری در این مطالعه آب آشامیدنی شهر پره سر بود که جهت اندازه گیری غلظت کلر آزاد باقیمانده در نقطه ی مصرف و شبکه توزیع، با توجه به جمعیت شهر که بالای 10 هزار نفر می باشد، به لحاظ دقت کار و تاثیر پارامترها (دما، کدورت، pH ، کلیفرم) 420 نمونه در سه ماهه ی فصل پاییز، هرماه یك هفته پشت سرهم، روزانه حداقل 10 نمونه از نقطه مصرف و 10 نمونه از شبکه ی توزیع (10 نقطه از شهر) برداشته شد، که پارامترهای کلر آزاد باقیمانده، دما، کدورت، pH و کلیفرم(در نقاطی از شبکه که غلظت کلر آزاد باقیمانده استاندارد نباشد) با روش های استاندارد اندازه گرفته شد. برای نمونه گیری مطابق با دستورالعمل وزارت بهداشت و درمان (n=10 و n-0.1n) شهر رابه 9 مربع مساوی تقسیم کرده و روزانه مطابق با دستورالعمل های استاندارد از 9 نقطه بر اساس تراکم شهری و جمعیت نمونه برداری انجام شد. 1 نمونه باقیمانده را هم به انتهای شبکه یا نقاط کور و یا نقاط پرتراکم اختصاص داده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار spss، استانداردها و رهنمودها انجام شد. یافته ها: ازبین 210 مورد نمونه برداشته شده برای نقطه ی مصرف، محدوده ی پارامترهای غلظت کلر آزاد باقیمانده 5/1-2/0 میلی گرم بر لیتر، دما 23/4-10/3 درجه سانتی گراد، pH 7/8-6/8 و کدورت 4/75-0/23NTU بوده و از بین 210 نمونه ی گزارش شده برای شبکه توزیع نیز محدوده پارامترهای غلظت کلر آزاد باقیمانده1-0/5 میلی گرم بر لیتر، دما 21/3-11/3 درجه سانتی گراد، pH 7/8-6/8 و کدورت 2/42-0/18 NTU محاسبه شده است و در نقاط با کدورت بالا هیچ کلی فرمی مشاهده نگردید. با تحلیل های انجام شده مشخص شد که ارتباط معناداری بین غلظت کلر آزاد باقیمانده در نقطه ی مصرف و شبکه توزیع وجود ندارد. تغییرات کلر آزاد باقیمانده چه در نقطه ی مصرف و چه در شبکه توزیع مستقل از تغییرات دما، کدورت و pH (شبکه ی توزیع) بوده و تنها فقط بین غلظت کلر آزاد باقیمانده در نقطه ی مصرف و pH در نقطه ی مصرف ارتباط مثبتی برقرار بوده است. هم چنین مقادیر گزارش شده توسط شبکه بهداشت از نظر کمی با مقادیر اندازه گیری شده در این مطالعه متفاوت بوده ولی همگی غلظت ها در محدوده استاندارد 1053 قرار داشتند. نتیجه گیری: به جزء 1مورد از 210 مورد اندازه گیری غلظت کلر آزاد باقیمانده در نقطه ی مصرف و 10مورد از 210 مورد اندازه گیری غلظت کلر آزاد باقیمانده در شبکه توزیع تمامی نتایج مربوط به اندازه گیری غاظت کلر آزاد باقیمانده، دما، کدورت و pH همگی مطابق با استانداردها و رهنمودها بودند.

عنوان انگليسی

Investigating the changes in chlorine free concentration remaining in the consumption point and drinking water distribution network of Parehsar city and the factors affecting it in 1400.

خلاصه انگلیسی

Introduction: Human life and health depend more than anything on healthy drinking water, and the basis of human life is related to healthy water. Disinfection of drinking water is done with disinfectants such as chlorine. In the water treatment industry, the use of chlorine in effective disinfection and in the destruction of pathogenic microbes has a long history. In relation to the measurement of residual chlorine in water, the behavior of chlorine or its compounds in water is important, and It depends on various factors such as turbidity, temperature, pH, contact time, chlorine concentration, type of organism, type of distribution network, method of chlorination, etc. Therefore, this study was conducted to investigate the changes in the concentration of residual free chlorine at the point of consumption and distribution network of drinking water in the city of Pareh Sar and the factors affecting it in 1400. Materials & Methods: The statistical population in this study was the drinking water of Pareh Sar city to measure the concentration of free chlorine remaining at the point of consumption and distribution network according to the population of the city which is over 10 thousand people, in terms of work accuracy and the effect of parameters (temperature, turbidity, pH, coliform) 420 samples in the autumn quarter, one month in a row, at least 10 samples daily from the point of consumption and 10 samples from the distribution network (10 points of the city) and the parameters of residual free chlorine, temperature, turbidity , pH and coliform (at points in the network where the concentration of residual free chlorine is not standard) were measured by standard methods. For sampling according to the instructions of the Ministry of Health (n = 10 and n-0.1n), the city was divided into 9 equal squares and daily sampling was done from 9 points according to the standard instructions. The remaining 1 sample was assigned to either the end of the grid or blind spots or dense points. Data analysis was performed using SPSS software, standards and guidelines. Findings: Out of 210 samples taken for consumption point, the range of parameters of free residual chlorine concentration was 0.2-1.5 mg / l, temperature was 10.3-23.4 ° C, pH was 6.8-7.8 and turbidity 0.23-4.75 NTU and among the 210 samples reported for the distribution network, the range of parameters of free residual chlorine concentration is 0.5-1 mg / l, temperature is 11.3-21.3 ° C, pH 6.8-7.8 and turbidity of 0.18-2.42 NTU was calculated and no general form was observed in high turbidity points. Analyzes showed that there was no significant relationship between the concentration of residual free chlorine at the point of consumption and the distribution network. Residual free chlorine changes both at the point of consumption and in the distribution network were independent of changes in temperature, turbidity and pH (distribution network) and only a positive relationship was established between the concentration of free chlorine remaining at the point of consumption and pH at the point of consumption. Is. Also, the values reported by the health network were slightly different from the values measured in this study, but all concentrations were within the standard range of 1053. Discussions & Conclusions: Except for 1 case out of 210 free chlorine concentration measurements at the point of consumption and 10 out of 210 free chlorine concentration measurements remaining in the distribution network, all results related to the measurement of residual free chlorine concentration, temperature, turbidity and pH are all in accordance with There were standards and guidelines

نوع سند :پایان نامه (کارشناسی ارشد )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :مرتضی عالیقدری
استاد راهنما :سیداحمد مختاری
استاد مشاور :انوشیروان صدیق
استاد مشاور :طیبه صادقی
دانشجو :سیده نادیا اکبرپور خطبه سرا
کلیدواژه ها (فارسی):منابع آب؛ نقطه مصرف؛ شبکه توزیع آب آشامیدنی؛ کدورت؛ کلیفرم؛ کلر آزاد باقیمانده
کلیدواژه ها (انگلیسی):water resources; Consumption point; Drinking water distribution network; Turbidity; coliform; Residual free chlorine
موضوعات :WA بهداشت عمومي
WA بهداشت عمومي
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > واحد پژوهش: پایان نامه های دفاع شده
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط
کد شناسایی :16583
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :18 دی 1401 09:26
آخرین تغییر :18 دی 1401 09:26

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...