title

بررسی اثر نوشیدنی‌های مختلف بر ثبات رنگ کامپوزیت رزین‌های بلیچ شید و اکسترا بلیچ شید:ارزیابی اسپکتروفتومتریک

رهبر, مهدی ، ولی زاده حقی, هاله ، کامران, عزیز ، جعفری کفاش, مهتا (1401) بررسی اثر نوشیدنی‌های مختلف بر ثبات رنگ کامپوزیت رزین‌های بلیچ شید و اکسترا بلیچ شید:ارزیابی اسپکتروفتومتریک. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
2MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

601kB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

23kB

آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...

خلاصه فارسی

مقدمه: باتوجه به گسترش درخواست ترمیم‌های زیبایی از سوی بیماران، نتایج این مطالعه می‌تواند در انتخاب ماده‌ی ترمیمی مناسب از جهت ثبات رنگ و توجه دندانپزشکان به بیماران برای پیشگیری از تغییر رنگ سریع، کمک کننده باشد. از این رو این مطالعه با هدف بررسی اثر نوشیدنی‌های مختلف بر ثبات رنگ کامپوزیت رزین‌های بلیچ شید و اکسترا بلیچ شید انجام می‌گیرد. مواد و روشها: این مطالعه‌ی آزمایشگاهی بر روی 72 دیسک کامپوزیتی در 4 زیرگروه 6 تایی در سه کامپوزیت مورد بررسی قرار گرفت. اندازه گیری رنگ اولیه نمونه های کامپوزیتی پس از تهیه، توسط اسپکتروفتومتر انجام شده و بعد داخل محلول های آب پرتقال، چای سیاه، آب مقطر و نوشابه سیاه قرار می گیرند.اندازه‌گیری رنگ توسط اسپکتروفتومتر به ترتیب در دوره‌های 1، 2، 4 و 6 هفته انجام شد. پس از جمع‌آوری داده‌ها، آنالیز آماری با استفاده از آزمون‌های تی تست، آنالیز واریانس یک‌طرفه و تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر انجام شد. سطح معناداری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: از بین سه نوشیدنی هر کدام بر روی یکی از کامپوزیت‌ها تغییر رنگ معنی‌داری اعمال کردند. بدین صورت که چای سیاه باعث تغییر رنگ شیدهای کامپوزیت Gaenial، نوشابه‌ی سیاه باعث تغییر رنگ شیدهای کامپوزیت Diamond، آب پرتقال باعث تغییر رنگ شیدهای کامپوزیت Gradia به‌طور معنی‌دار شد (0/05>P). تأثیر نوشیدنی‌ها بر ثبات رنگ کامپوزیت با مدت زمان قرارگیری کامپوزیت‌ها در نمونه‌ها ارتباط معنی‌داری نداشت(0/05<P). از طرفی آب مقطر هیچ تغییر رنگ معنی‌داری را بر کامپوزیت‌های مورد مطالعه ایجاد نکرد. نتیجه گیری: از بین کامپوزیت‌های مورد ارزیابی نیز Diamond Charisma بیشترین مقاومت را به تغییر رنگ داشت

عنوان انگليسی

Effect of Different Beverages on Color Stability of Bleach Shade and Extra Bleach Shade Composite Resins: A Spectrophotometric Evaluation

خلاصه انگلیسی

Introduction: Considering the expansion of requests for cosmetic restorations from patients, the results of this study can help in choosing the right restoration material in terms of color stability and attention of dentists to patients to prevent rapid color change. Methods: This experimental study was conducted on 72 composite discs in 6 subgroups of 4 each in three investigated composites. The composite materials used to prepare the samples were placed in Teflon generators with a thickness of 2 mm and a central diameter of 5 mm on a polyester strip on a glass slab. The composite is placed in one piece inside the generator and covered with a second polyester tape and a glass slab on the generator, and the composite is cured on both sides by the LED (Demi, kerr) source for 40 seconds. To complete the polymerization of the samples for 24 hours kept in the incubator at a temperature of 37 degrees Celsius in distilled water and then the initial colorimetric is measured by a spectrophotometer and then it is placed into the tested solutions. The color measurement by the spectrophotometer was done on days 1, 2, 4 and 6 weeks respectively. After the data collection, the data were analyzed using relevant statistical methods using SPSS software version 22. Statistical analysis was performed using one-way analysis of variance, analysis of variance with repeated measurements, and mixed method Anova. A significance level of less than 0.05 was considered. Results: Among the three drinks, each of them applied a significant color change on one of the composites. Black tea changed the color of Gaenial composite shades, black soda changed the color of Diamond composite shades, and orange juice significantly changed the color of Gradia composite shades. Conclusion: Among the evaluated composites, Diamond and Gradia had the most resistance in terms of color change.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :مهدی رهبر
استاد راهنما :هاله ولی زاده حقی
استاد مشاور :عزیز کامران
دانشجو :مهتا جعفری کفاش
کلیدواژه ها (فارسی):کامپوزیت، کامپوزیت بلیچ شید، تغییر رنگ
کلیدواژه ها (انگلیسی):Bleach shade, Composite, Color stability
موضوعات :WU دندانپزشکی .جراحی دهان
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد توسعه آموزش
دانشکده دندانپزشکی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده
دانشکده دندانپزشکی > گروه دندانپزشکی ترمیمی
کد شناسایی :16699
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :11 بهمن 1401 09:43
آخرین تغییر :11 بهمن 1401 09:43

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...