رهبر, مهدی ، خادمی, فرزاد ، کامران, عزیز ، زیبانژاد, مهسا ، هشامی, مریم (1401) بررسی اثر ضدباکتریایی، ضدقارچی و اثرات سینرژیستی عصارههای متانولی و آبی گیاهان خردل سیاه، هلیلهیزرد و عاقرقرحا علیه پاتوژنهای دخیل در پوسیدگیهای دندانی و بیماریهای پریودنتال. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
متن کامل
|
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
2MB | |
|
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB | |
![]() |
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه 3MB | |
![]() |
متنی
- گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه 4MB | |
![]() |
سایر (spss)
- فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه 3kB |
آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...
خلاصه فارسی
مقدمه: مطالعه و بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصارههای گياهی جزء مراحل کليدی در جهت شناخت اثرات مفید گياهان میباشد. در مطالعات قبلی، تأثير عصارههای گياهی خردل سیاه، هلیلهی زرد و عاقرقرحا بر روی پاتوژنهای دخيل در پوسيدگی و بيماریهای پریودنتال و تأثير دو به دو و هر سه گياه باهم از لحاظ سينرژیستی و آنتاگونيستی بررسی نشده است این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی و اثرات سینرژیستی عصارههای متانولی و آبی گیاهان مذکور علیه پاتوژنهای باکتریایی و قارچی دخیل در پوسیدگیهای دندانی و بیماریهای پریودنتال انجام گردید. مواد و روشها: در این مطالعه، عصارههای گياهان دارویی به روش سوکسله تهيه شد. سپس پاتوژنهای استرپتوکوکوس موتانس، لاکتوباسیل، سودوموناس آئروژینوزا و کاندیدا آلبيکنس در محيط کشتهای اختصاصی کشت و میزان حساسيت آنها به عصارههای گیاهی با روش دیسک دیفيوژن و نیز حداقل غلظت مهاری وحداقل غلظت کشندگی عصارههای گیاهی روی میکروارگانیسمها با روش میکروبراث دایلوشن تعيين شد. برای مقایسهی شاخصها از آزمون تی مستقل و برای مقایسهی این شاخصها در بين بيش از دو گروه، از آزمون آناليز واریانس یکطرفه استفاده شد. یافتهها: طبق بررسیهای انجام شده در این مطالعه، اثر ضدمیکروبی عصارههای گیاهی علیه میکروارگانیسمهای مختلف به ترتیب زیر بود: 1) عصارهی آبی هلیلهی زرد و عصارهی متانولی هلیلهی زرد-عاقرقرحا روی استرپتوکوکوس موتانس بیشترین اثر را داشت. 2) عصارهی آبی عاقرقرحا و عصارهی متانولی هلیلهی زرد روی لاکتوباسیل، 3) عصارهی آبی و متانولی هلیلهی زرد روی سودوموناس آئروژینوزا، 4) اما عصارهی متانولی هلیلهی زرد روی کاندیدا آلبیکنس و عصارههای آبی روی کاندیدا آلبیکنس هیچ اثر ضدمیکروبی نشان ندادند (0/05>P.value). نتیجهگیری: عصارههای متانولی و آبی هلیلهی زرد دارای بیشترین خاصیت ضدمیکروبی علیه پاتوژنهای پوسیدگیزا و بیماریهای پریودنتال میباشند.
عنوان انگليسی
Evaluation of antibacterial, antifungal and synergistic effect of equeous and methanol extracts of Brassica nigra, Terminalia chebula, Anacyclus pyrethrumagainst pathogens involved in dental caries and periodontal diseases
خلاصه انگلیسی
Introduction: Studying and investigating the antimicrobial property of plant extracts is one of the key steps in understanding the effects of plants. In previous studies, the effects of Brassica nigra, Terminalia chebula and Anacyclus pyrethrum plant extracts on pathogens involved in caries and periodontal diseases and the effect of two by two and all three plants together in synergistic and antagonistic terms have not been investigated. This study aims to investigate the antimicrobial effect and effects Synergism of methanolic and aqueous extracts of the mentioned plants against pathogens involved in dental caries and periodontal diseases was performed. Materials and Methods: In this study, extracts of medicinal plants were prepared by Soxhlet method. Then the pathogens Streptococcus mutans, Lactobacillus, Pseudomonas aeruginosa and Candida albicans were cultured in specific culture medium and their sensitivity to plant extracts was determined by disc diffusion method, as well as the minimum inhibitory concentration and minimum lethal concentration of plant extracts on microorganisms by microbroth dilution method. Independent t-test was used to compare indicators and one-way analysis of variance was used to compare these indicators between more than two groups. Results: According to the investigations carried out in this study, the greatest antimicrobial effect of plant extracts against various microorganisms was as follows: 1) aqueous extract of Terminalia chebula and methanolic extract of Terminalia chebula –Anacyclus pyrethrum on Streptococcus mutans, 2) aqueous extract of Anacyclus pyrethrum and methanolic extract of Terminalia chebula on Lactobacillus, 3) Aqueous and methanolic extracts of Terminalia chebula on Pseudomonas aeruginosa, 4) Methanolic extract of Terminalia chebula on Candida albicans and aqueous extracts on Candida albicans did not show any antibacterial effect (P.value<0.05). Conclusion: The methanolic and aqueous extracts of Terminalia chebula have the most antimicrobial properties against caries-causing pathogens and periodontal diseases
نوع سند : | پایان نامه (دکتری حرفه ای ) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
استاد راهنما : | مهدی رهبر |
استاد راهنما : | فرزاد خادمی |
استاد مشاور : | عزیز کامران |
استاد مشاور : | مهسا زیبانژاد |
دانشجو : | مریم هشامی |
کلیدواژه ها (فارسی): | خردل سياه، هليلهی زرد، عاقرقرحا، عصارهی گياهی |
کلیدواژه ها (انگلیسی): | Brassica nigra, Terminalia chebula, Anacyclus pyrethrum, herbal extract |
موضوعات : | QV فارماکولوژی > QV 766 گیاهان دارویی |
بخش های دانشگاهی : | دانشكده پزشكي > واحد توسعه آموزش دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی دانشکده دندانپزشکی > واحد پژوهش - پایان نامه های دفاع شده دانشکده دندانپزشکی > گروه دندانپزشکی ترمیمی |
کد شناسایی : | 16772 |
ارائه شده توسط : | آقای فرهاد خدایی |
ارائه شده در تاریخ : | 26 بهمن 1401 09:28 |
آخرین تغییر : | 26 بهمن 1401 09:28 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد