title

بررسی مقایسه ای فاکتورهای تغذیه ای و باروری در زنان مبتلا به سرطان پستان با زنان سالم:مطالعه مبتنی بر پرشین کوهورت در سال 1400 در شهرستان اردبیل

فولادی, نسرین ، پورفرضی, فرهاد ، نعمتی, علی ، مهاجری, مهسا ، منفرد, نرگس (1402) بررسی مقایسه ای فاکتورهای تغذیه ای و باروری در زنان مبتلا به سرطان پستان با زنان سالم:مطالعه مبتنی بر پرشین کوهورت در سال 1400 در شهرستان اردبیل. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

3MB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

833kB

آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...

خلاصه فارسی

زمینه: سرطان پستان، شایع‌ترین سرطان زنان در جهان محسوب می‌شود و از ابعاد مختلف می‌تواند فرد مبتلا، خانواده و جامعه را درگیر کند و بار اقتصادی قابل توجهی را بر سیستم بهداشتی و جوامع تحمیل نماید. هدف: مطالعه حاضر به بررسی فاکتورهای تغذیه ای و باروری در زنان مبتلا به سرطان پستان در شهرستان اردبیل در سال1400 که وارد مطالعه پرشین کوهورت گردیده اند می پردازد. مواد و روش های بررسی: در این مطالعه مورد شاهدی پس از تصویب و دریافت کد اخلاق و رضایت از شرکت کنندگان،مبتنی بر پرشین کوهورت بر روی 51 فرد مبتلا به سرطان پستان و 199 فرد سالم انجام گرفت. اطلاعات شرکت کنندگان شامل ویژگی های دموگرافیک، وضعیت تغذیه ای و عوامل باروری توسط چک لیست جمع آوری شد. در نهایت اطلاعات با کدبندی وارد نرم افزار spss شده و به وسیله آزمون های آمارای از قبیل کولموگروف اسمیرنوف،یو-من-ویتنی و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد. نتایج: در مطالعه حاضر 51 نفر بیمار (دارای سرطان پستان) با میانگین سنی(7/67)± 49/29 سال و 199 نفر گروه کنترل با میانگین سنی(9/06)± 49/15سال وارد مطالعه شدند. از بین عوامل بررسی شده تفاوت در تحصیلات(0/001>p) ،میانگین بیشتر مصرف ویتامین ای در بیماران(0/043= p)،میانگین بیشتر مصرف دانه های روغنی و چربی در بیماران(0/03 = p)ومیانگین بیشتر مصرف روغن زیتون در بیماران(0/001>p) ومیانگین طول مدت شیردهی کمتر در بیماران (0/045 = p)در 2 گروه مورد و شاهد از نظر آماری معنادار بود.متغییر های مصرف روغن زیتون،مدت شیردهی و سطح تحصیلات به عنوان متغییر های پیشبینی کننده شناخته شدند که مدت شیردهی و مصرف روغن زیتون اثر محافظتی داشتند. نتیجه گیری: با توجه به تفاوت عوامل تغذیه ای و باروری بین افراد بیمار و سالم‏ و اثر عوامل تغذیه ای و باروری در بروز آن بررسی عوامل خطرساز ابتلا در نواحی مختلف ضروری است. در مواردی که امکان مداخله وجود دارد، لازم است با برنامه ریزی های صحیح و آگاه سازی جامعه از عوامل مؤثر بر بیماری و روش های پیشگیری از آنها, زنان را از ابتلا این بیماری خطیر بر حذر داشت.

عنوان انگليسی

Comparative study of nutritional and reproductive factors between breast cancer patients and healthy women in2021 in Ardabil

خلاصه انگلیسی

Back ground:Breast cancer is considered to be the most common female cancer in the world and it can affect the affected person, family and society from different dimensions and impose a significant economic burden on the health system and societies. Aim: the present study examines nutritional and fertility factors in women with breast cancer who have entered the Persian cohort study. Research materials and methods: In this cohort study, after approval and receiving the code of ethics and consent from the participants, it was conducted as a case control on 51 people with breast cancer and 199 healthy people. Their information including age, nutritional status and fertility factors were collected by checklist. Finally, the information was coded into spss software and analyzed. Results: 51 patients (with breast cancer) with an average age of 49.29 ± 7.67 and 199 control group with an average age of 49.15 ± 9.06 participated in this study. Among the analyzed factors, total fat, age of menstruation, age of first pregnancy and duration of breastfeeding were statistically significant in 2 groups. Conclusion: Considering the high prevalence of breast cancer and the effect of nutritional and fertility factors on its occurrence, it is necessary to investigate risk factors in different areas. In cases where there is a possibility of intervention, it is necessary to warn women from contracting this serious disease by making correct plans and informing the society about the factors affecting the disease and the methods of follow-up on them.

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :نسرین فولادی
استاد راهنما :فرهاد پورفرضی
استاد مشاور :علی نعمتی
استاد مشاور :مهسا مهاجری
دانشجو :نرگس منفرد
کلیدواژه ها (فارسی):سرطان پستان، عوامل تغذیه ای،عوامل باروری
کلیدواژه ها (انگلیسی):breast cancer, nutritional factors, fertility factors
موضوعات :WP بیماریهای زنان
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد پژوهش > پايان نامه هاي دفاع شده
دانشكده پزشكي > گروه اطفال ، پزشکی اجتماعی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
کد شناسایی :17474
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :29 شهریور 1402 12:30
آخرین تغییر :29 شهریور 1402 12:30

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...