title

بررسی دیدگاه دانشجویان در رابطه با شیوه ارزشیابی عملکرد دانشجویان پرستاری توسط مربیان در محیط های بالینی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل 1388

ناصری, رقیه ، محمدی, راحله ، مظاهری, عفت ، جوانشیر, ماهرخ (1388) بررسی دیدگاه دانشجویان در رابطه با شیوه ارزشیابی عملکرد دانشجویان پرستاری توسط مربیان در محیط های بالینی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل 1388. در: اولین همایش سراسری آموزش بالینی در پرستاری و مامایی, مرداد ماه 1388- 15-14 , اردبیل.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
177kB

خلاصه فارسی

مقدمه و هدف بهبود و ارتقاء کیفیت آموزش بالینی ، مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود، شناخت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف است که در این رابطه نظرات و ایده های دانشجویان به عنوان عنصر آموزشی، می تواندراه گشای برنامه آینده باشد. دانشجویان به عنوان دریافت کننگان خدمات حرفه ای مدرسانبهترین منبع برای شناسایی رفتارهای آموزش بالینی مدرسان خود هستند. در این راستا پژوهشی با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان در رابطه با شیوه ارزشیابی عملکرد دانشجویان پرستاری توسط مربیان در محیط های بالینی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل 1388انجام گردید. روش اجرا در این پژوهش توصیفی 119 نفر از دانشجویان پرستاری واجد شرایط و مشغول به تحصیل در دوره های روزانه و شبانه دانشکده پرستاری و مامایی اردبیل به صورت سر شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. دیدگاه دانشجویان در مورد نحوه ارزشیابی شان در محیط بالینی توسط پرسشنامه 19 گزینه ای که پایایی و روایی آن بررسی شده بود و برای تحلیل داده ها از توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار در نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها یافته های تحقیق نشان داد اکثریت دانشجویان یعنی 24 نفر(2/20%) از آنان اظهار کردند "همیشه" دانشجو مجاز به کسب اطلاع از نتایج ارزشیابی خود بوده و حق اظهار نظر دارد. 53 نفر(5/44%) از دانشجویان بیان کردند ارزشیابی عملکرد بالینی" اغلب" با حضور دانشجو و توسط مربی بالینی انجام می شود.48 نفر(3/40%) بیان کردند راهنمایی های مربی بالینی به منظور سنجش بهبود عملکرد " گاهی" ارزیابی می شود. به نظر اکثریت دانشجویان(3/35%) یعنی حدود 42 نفر" بندرت" پس از اعلام نقاط ضعف احتمالی، فرصت کافی به منظور رفع این نواقص به دانشجو داده می شود و به عقیده 47 نفر از داشجویان(5/39%)" هرگز" نظرات اطرافیان(هم کلاسی ها، پرستاران، سر پرستاران)جزء ملاکهای ارزشیابی عملکرد دانشجو نمی باشد.به طور کلی اکثریت دانشجویان یعنی 69 نفر(58%) نحوه ارزشیابی بالینی را در سطح"متوسط" با میانگین23/12+48/49 بیان کردند. بحث و نتیجه گیری وضعیت آموزش بالینی پرستاری نیاز به ارزسیابی بالینی دارد که در مطالعات مشابه تائید شده است. هم چنین بایستی در امر ارزشیابی بالینی تجدید نظر شود تا کیفیت ارزشیابی و فرمهای ارزشیابی بالینی بهبود یابد.



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :رقیه ناصری
کلیدواژه ها (فارسی):محیط بالینی - دانشجویان پرستاری - ارزشیابی بالینی
موضوعات :WY پرستاری > WY.18 آموزش پرستاری
بخش های دانشگاهی :دانشکده پرستاری و مامایی > بخش پرستاری
کد شناسایی :1783
ارائه شده توسط : خانم راحله محمدی
ارائه شده در تاریخ :16 آبان 1389 23:40
آخرین تغییر :02 تیر 1393 04:02

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...