اسدی, عبدالله ، نعمتی, علی ، مأذنی, محمد (1390) توصیه هاي اسلامی در خصوص عسل و مقایسه آن با دستاوردهاي جدید تغذیه. در: کنگره قرآن پژوهی و طب (همایش انسان سالم), 22 آبان 1390, سالن نوعی اقدم دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
متن کامل
|
متنی
- نسخه چاپ شده
472kB |
آدرس اینترنتی رسمی : http://quran.teb.arums.ac.ir
خلاصه فارسی
عسل از نخستین و قدیمی ترین شیر ین کننده هاست و در طول تاریخ به عنوان یک غذاي خوش طعم و شفا بخش مورد توجه قرار گرفته است. به طور کل حدود 80 درصد عسل را قندها تشکیل میدهند که شامل 40 درصد فروکتوز، 35 درصد گلوکز و 5 درصد ساکاروز و کمتر از یک درصد سایر قندهاست. مواد پروتئینی در عسل حدود یک درصد است. از دیگر ترکیبات عسل می توان به املاح معدنی ) کلسیم، پتاسیم، آهن و . . . ) ، استر ها و آنتی اکسیدان اشاره نمود. در قرآن کریم و احادیث به عسل به دیده درمان ،C و B ویتامین هاي گروه فِیهِ » « خوردن عسل براي مردم شفاء است » گر بیماریها نگاه می کنند . در قرآن کریم حضرت حق می فرماید در قرآن، درباره ي خوردنی ها به کار نرفته است، مگر براي عسل و نام یک سوره از « شفاء » واژه ،« شِفَاء لِلنَّاسِ قرآن، اختصاص به نحل (زنبور عسل ) داده شده است، که این اهمیت و خاصیت درمانی عسل را می رساند . ازآنجائی که اسلام بهترین و عالیترین ریشه هاي هرعلم را براي بشرآورده است، درطب سنتی و گسترش آن نقش موثر وارزندهاي داشته است، بر آن شدیم تا با بررسی اهمیت عسل از دیدگاه قرآن و احادیث در توصیه هاي اسلام و میزان هم خوانی آن را با اصول روز آمد در علم تغذیه به سنجیم . علاوه بر اینکه عسل به عنوان شیرین کننده مغذي و طبیعی به شماره می رود، تحقیقات حاکی از این امر هستند که ترکیبات منحصر بفرد عسل، از آن یک ضد میکروب و آنتی اکسیدان قوي درست می کنند. با توجه به منابع اسلامی و تطبیق آن با تحقیقات در زمینه عسل مشخص گردید که همه این آموزه ها با توجه به اصول علمی، تدوین و ارائه شده است و با نتایج علمی مطابقت دارد.
نوع سند : | موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر ) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده اول : | عبدالله اسدی |
نویسنده مسئول : | علی نعمتی |
کلیدواژه ها (فارسی): | عسل، اسلام، تغذیه |
موضوعات : | W حرفه پزشکی > W.20.55 H9 عناوین ویژه WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی |
بخش های دانشگاهی : | دانشكده پزشكي > گروه معارف اسلامي دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه |
کد شناسایی : | 2946 |
ارائه شده توسط : | دکتر محمد مأذنی |
ارائه شده در تاریخ : | 07 دی 1390 11:50 |
آخرین تغییر : | 07 مهر 1393 04:30 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد