title

تأثیر عصاره زردچوبه و دانه هویج بر بیومارکرهای سرمی کبد و پراکسیداسیون لیپیدی، آنزیمهای آنتی اکسیدان و وضعیت آنتی اکسیدانی تام در موش صحرایی

رضایی مقدم, عادل ، مهاجری, داریوش ، رفیعی, بهنام ، دیزجی, رعنا ، اظهری, اصغر ، یگانه زاد, مهدی ، شهیدی, مریم السادات ، مأذنی, محمد (1391) تأثیر عصاره زردچوبه و دانه هویج بر بیومارکرهای سرمی کبد و پراکسیداسیون لیپیدی، آنزیمهای آنتی اکسیدان و وضعیت آنتی اکسیدانی تام در موش صحرایی. BioImpacts ــ 2 (3). ص.ص.151-157. شاپا 2228-5652

متن کامل

[img] متنی - نسخه چاپ شده
194kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://bi.tbzmed.ac.ir/JournalIssues/AllIssues/Vol...

خلاصه فارسی

مقدمه:نقش پاتوژنیک رادیکالهای آزاد بخوبی در بیماریهای متابولیک مختلف شناخته شده است. رادیکالهای آزاد از منابع داخل و خارج بدن منشاء می گیرند. نقش اساسی سیستم دفاع آنتی- اکسیدانی برای تنظیم حالت ردوکس سلولی و فعالیت پاکسازی رادیکالهای آزاد در این مطالعه توضیح داده شده است. بسیاری از پژوهشهای خارج از بدن نشان داده است که عصاره دانه هویج و زردچوبه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی هستند. ما در این مطالعه پتانسیل آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی دانه هویج و زردچوبه را در موشهای صحرایی مورد ارزیابی قرار دادیم. روش کار: حیوانات در شش گروه قرار گرفتند: گروههای اول و دوم کنترل بودند که گروه دوم 2/0 میلی لیتر دی متیل سوکفوکسید به عنوان گروه حامل ماده دریافت کرد. چهار گروه دیگر با دوز های مختلف عصاره دانه هویج (200, 400 mg/kg b.w.) و زرد چوبه(100, 200 mg/kg b.w.) بمدت یک ماه بصورت گاواژ تیمار شدند و شاخصهای استرس اکسیداتیو، پراکسیداسیون لیپیدی، مارکرهای آسیب هپاتوسیت و مارکرهای فعالیت صفراوی اندازه گیری شدند. نتایج: در گروه های تیمار سطح فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز بطور معنی داری در بافت کبد افزایش یافت. در گروه های تغذیه شده با عصاره دانه هویج و زردچوبه، مقدار مالون دی آلدئید در بافت کبدی بطور معنی داری کاهش یافت.در گروه های تیمار سطح سرمی آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز بطور معنی داری کاهش یافت اما مقدار آلبومین و پروتئین تام درآنها در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت(05/0 >p ). بحث: این مطالعه نشان داد که خوردن مرتب عصاره دانه هویج و زردچوبه وضعیت آنتی اکسیدانی بدن را بهبود می دهد و باعث مهار فعالیت پراکسیداسیون در بافت کبدی می شود. پس استفاده از این عصاره ها ممکن است بافت را از آسیب استرس اکسیداتیو محافظت کند.

عنوان انگليسی

Effect of Turmeric and Carrot Seed Extracts on Serum Liver Biomarkers and Hepatic Lipid Peroxidation, Antioxidant Enzymes and Total Antioxidant Status in Rats

خلاصه انگلیسی

Introduction: Pathogenic role of free radicals are well known in various metabolic diseases. They originate from internal and external sources of body. Essential roles of antioxidant defense system for cellular redox regulation and free radical scavenging activity were described in this study. Many in vitro investigations have shown that turmeric (TE) and carrot seed extract (CSE) exhibits to possess antioxidant activities. In this study, we evaluated the antioxidant potentials of ethanolic TE and CSE based on in vivo experiment in the rats. Methods: Animals were assigned to six groups: the 1st and 2nd groups were control groups and 2nd group received 0.2 ml dimethyl sulphoxide as vehicle treated group; other four experimental groups received different doses of TE (100, 200 mg/kg b.w.) and CSE (200, 400 mg/kg b.w.) by gavages, respectively for a period of one month. The indicators of oxidative stress, lipids peroxidation, markers of hepatocyte injury and biliary function markers were measured. Results: The levels of superoxide dismutase, catalase, and glutathione peroxidase were significantly stimulated in the hepatic tissue of treatment groups. The malondialdehyde contents of liver tissue were significantly reduced in the groups fed with TE and CSE. Serum levels of alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase and alkaline phosphatase, in treated groups were found to be significantly decreased, whereas albumin and total protein increased as compared to the control groups (P<0.05). Conclusion: this study showed that the regular intake of TE and CSE through the diet can improve antioxidant status and inhibit peroxidation activity in the liver tissue so that using these extracts may protect tissue oxidative stress.

نوع سند :مقاله
زبان سند : انگلیسی
نویسنده مسئول :محمد مأذنی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexing and Abstracting Services: CAS: Chemical Abstracts Service , DOAJ: Directory of Open Access Journals Google Scholar , IndexCopernicus , Islamic World Science Citation Center (ISC)
کلیدواژه ها (فارسی):عصاره زرد چوبه، عصاره دانه هویج، وضعیت آنتی اکسیدانی تام، پراکسیداسیون لیپیدی، آنزیمهای آنتی اکسیدان، بیومارکرهای سرمی کبد
کلیدواژه ها (انگلیسی):Turmeric Extract,Carrot Seed Extract,Total Antioxidant Status, Lipid Peroxidation, Antioxidant Enzymes,Serum Liver Biomarkers
موضوعات :QU بیوشیمی
QV فارماکولوژی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
کد شناسایی :3593
ارائه شده توسط : دکتر محمد مأذنی
ارائه شده در تاریخ :12 مهر 1391 13:10
آخرین تغییر :31 خرداد 1393 09:04

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...