title

بررسي تاثير چربي رژيم غذايي روي فاكتورهاي انعقادي در افراد سالم

نعمتی, علی ، پناهپور, حمداله (1380) بررسي تاثير چربي رژيم غذايي روي فاكتورهاي انعقادي در افراد سالم. [ طرح تحقیقاتی]

متن کامل از این مجموعه در دسترس نیست.

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه : غذاهاي سرشار از چربي ممكن است خطر لخته شدن خون و حملات قلبي را افزايش دهد. همچنين چربي زياد رژيم غذايي به نحو خطرناكي فاكتورهاي انعقادي را افزايش مي دهد كه اين امر ممكن است خطر مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي و حملات قلبي را بالا ببرد. اهداف: هدف از اين بررسي تاثير چربي اشباع (كره) و غير اشباع (روغن آفتابگردان ) رژيم غذايي روي فاكتورهاي انعقادي مانند زمان سيلان (Bt) زمان پروترمبين (Pt) ، زمان ترومبين نسبي (Ptt) فيبرينوژن و فاكتور هفت و نيز تري گليسيريد و كلسترول سرم بود. روش تحقيق : اين بررسي يك مطالعه Clinical trial است كه در دانشگاه علوم پزشكي اردبيل در تابستان ، پاييز و زمستان سال 1381 روي 46 نفر از افراد سالم مذكر با محدوده سني 28-18 سال انجام شد اين افراد به دو گروه تقسيم شدند به گروه اول روزانه 30 گرم كره و به گروه دوم روزانه 30 گرم روغن آفتابگردان به مدت دو هفته داده شد قبل از مصرف كره و روغن آفتابگردان و در انتهاي هفته اول و دوم نمونه خوني جهت آزمايشهاي (فيبرينوژن و فاكتور هفت، كلسترول ، تري گليسريد، Pt, Ptt, bt) از آنها بعمل آمد در طول انجام تحقيق ياد آمد خوراك 24 ساعته سه روز در هفته گرفته شد نتايج بدست آمده توسط نرم افزار كامپيوتري Food processor, spss مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. نتايج : نتايج نشان داد كه فاكتور هفت انعقادي در انتهاي هفته اول و دوم پس از مصرف كره افزايش يافت (P<0.05) (9/75+7/86 1%) قبل از مصرف كره ، 8/75+ 6/203% در انتهاي هفته اول و 8/63+9/239% در انتهاي هفته دوم) ولي هيچ تغييرات معني داري در ميزان فاكتور هفت به دنبال مصرف روغن آفتابگردان مشاهده نشد. Bt در انتهاي هفته اول و دوم پس از مصرف كره كاهش يافت يافت كه كاهش Bt در انتهاي هفته اول از نظر آماري معني دار بود (P<0.05) (9/27+145 ثانيه قبل از مصرف كره در مقابل 2/25+128 ثانيه در انتهاي هفته اول)، ميزان Bt در انتهاي هفته دوم به دنبال مصرف آفتابگردان افزايش معني داري را نشان داد (P<0.05) (7/24+2/118ثانيه در انتهاي هفته اول در مقابل 2/39+136 ثانيه در انتهاي هفته دوم ) در گروه مصرفي كره ميزان فيبرينوژن خون در انتهاي هفته اول و دوم كاهش يافت (P<0.05) mg/dI) 4/40+ 7/243 قبل از مصرف كره mg/dI) 9/33+1/232 در انتهاي هفته اول و mg/dI) 5/23+209 در انتهاي هفته دوم) ولي در گروه مصرفي روغن آفتابگردان تغيير معني داري در ميزان فيبرينوژن سرم در انتها هفته اول و دوم مشاهده نشد. (P<0.05) به دنبال مصرف كره تغييرات Ptt, Pt در انتهاي هفته هاي اول ودوم متفاوت بود .درانتهاي هفته اول كاهش pt,ptt خون معني داربود در حاليكه درانتهاي هفته دوم ميزان pt,ptt خون افزايش معتي داري را نشان داد (P<0.05). ولي بد نبال مصرف روغن آفتابگردان ميزان ptt سرم افزايش معني داري را نشان داد (P<0.05) .هيچ اختلاف معني داري در ميزان تري گليسريد و كلسترول سرم به دنبال مصرف كره مشاهده نشد. ولي به دنبال مصرف روغن آفتابگردان كاهش معني داري در ميزان كلسترول خون در انتهاي هفته اول مشاهده شد (P<0.05) mg/dI) 21+9/165 قبل از شروع مصرف آفتابگردان در مقابل mg/dI 2/15 + 4/152 در انتهاي هفته اول) با توجه به نتايج يافته ها مي توان چنين نتيجه گيري كرد كه مصرف چربي اشباع (كره) در مدت كوتاه مي تواند قاكتورهاي انعقادي خون و مصرف روغن نباتي آفتابگردان ممكن است بتواند ميزان كلسترول خون را كاهش دهد و نيز سبب طولاني شدن Bt خون مي شود.



نوع سند : طرح تحقیقاتی
زبان سند : فارسی
وضعیت پروژه : اتمام یافته
مجری اصلی :علی نعمتی
همکار طرح :حمداله پناهپور
تاریخ اتمام :19 شهریور 1380
کلیدواژه ها (فارسی):چربي اشباع ، چربي غير اشباع، Bt ، فاكتور انعقادي ،Bt، فاكتور انعقادي ، افراد سالم
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش فیزیولوژی
معاونت تحقیقات و فناوری > مديريت تحقیقات و فناوری و اطلاع رساني > طرح هاي تحقيقاتي اتمام يافته
کد شناسایی :389
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :30 مهر 1388 08:17
آخرین تغییر :28 مرداد 1392 13:05

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد