title

بررسي الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي شهرستان اردبيل در سال 1378

مجیدپور, علی ، نعمتی, علی (1378) بررسي الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي شهرستان اردبيل در سال 1378. [ طرح تحقیقاتی]

متن کامل

[img] PDF - نسخه چاپ شده
محدود به فقط پرسنل سامانه

442kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه : وضعيت تغذيه افراد، وضعيت تغذيه اجتماع را نشان مي دهد. اشخاص با نژاد و فرهنگ متفاوت نوع و مقدار غذاي مصرفي متفاوتي دارند. انتخاب غذاي افراد به عوامل متعددي مثل فرهنگ، اعتقادات مذهبي ، دانش در مورد غذا، روش زندگي و ارتباطات اجتماعي بستگي دارد. مطالعه الگوي مصرف مواد غذايي سبب شناخت و ارزيابي وضعيت تغذيه در جامعه شده و چگونگي مصرف منابع حياتي ، توزيع مواد غذايي و نيز دسترسي به مواد غذايي را نشان مي دهد. اهداف : هدف از اين بررسي تعيين ميزان دريافت كالري و مواد غذايي و عادات و الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي شهر اردبيل بود. روش تحقيق : بدين منظور 15 روستا از كل روستاهاي اطراف شهر اردبيل انتخاب شد. و 250 خانوار از 15 روستاي شهر اردبيل جهت مطالعه به طور تصادفي انتخاب شدند در اين بررسي 156 مرد 50-19 ساله ، 73 مرد بيشتر از 50 ساله ، 157 زن 50-19 ساله و 65 زن بالاي 50 ساله مورد مطالعه قرار گرفتند. بررسي غذايي بوسيله يادآور خوراك 24 ساعته و تكرار مصرف مواد توسط پژوهشگران آموزش ديده انجام شد و نتايج بدست آمده با استفاده از برنامه هاي آماري Spss, Fp2, Epiqآناليز شدند. نتايج : يافته هاي اين مطالعه نشان داد كه دريافت ويتامينهاي B12, B3, B1 , C و پروتيئن و املاح كلسيم و آهن در زنان و مردان روستايي بيشتر از مقادير توصيه شده WHO بود (P<0/001) . كالري دريافتي روزانه مردان از نظر آماري بيشتر از زنان بود (P<0/05) . هيچ اختلاف معني داري از نظر دريافت مواد غذايي بين زنان و مردان مشاهده نشد بجز آهن ، كه دريافت آهن در مردان 50-19 ساله روستايي بيشتر از زنان 50-19 ساله بود (P<0/05) . نتايج حاصل از بسامد مصرف مواد غذايي نشان داد كه عمده غذاي مصرفي جوامع روستايي نان لواش ، بيسكويت – سيب زميني – تخم مرغ – شير – ماست – پنير – سير و پياز – روغن نباتي – كره و گوجه فرهنگي بود. با توجه به نتايج بدست آمده مصرف منظم سبزيجات و ميوه جات و نيز دريافت روزانه لبنيات به ميزان مقادير توصيه شده (RDA) مي تواند در بهبود وضعيت تغذيه و تعديل دريافت مواد مغذي موثر باشد.

عنوان انگليسی

Dietary Pattern among People of Rural Areas in Ardabil, 2000

خلاصه انگلیسی

Background & Objective: Nutritional status of individuals and community are influenced by different factors. Investigating nutrition and food problems as well as determining dietary pattern play a crucial role in determining nutrition programs and policies, preventing food deficiency, improving nutrition level and preventing malnutrition diseases. The aim of this study was to determine calorie and nutrients intake, food habit and dietary pattern in rural areas of Ardabil. Methods: In this cross-sectional study 250 families from 15 rural areas of Ardabil were selected using simple random method. Nutrition status of all the individuals was studied using 24 hour recall and food frequency. Data were analyzed using SPSS and Food processor. Results: This study showed that intake of some nutrients (Zinc, Selenium, Folic acid and Vitamin B2) in the subjects were significantly less than Recommended Dietary Allowance (RDA) of WHO (P<0.001), but intake of protein, iron and calcium was more than the RDA of WHO (P<0.001). Calorie intake of 20% of rural people was less than 75% of RDA(mostly seen among men). The findings of food frequency showed that main foods of rural individuals in Ardabil were local bread (Lavash), potato, egg, milk, biscuit, yogurt, garlic, onion, vegetable fat, butter and tomato. Conclusions: This study showed unsuitable intake of some nutrients. In order to improve the nutritional status of these people, regular intake of different groups of foods should be instructed.

نوع سند : طرح تحقیقاتی
زبان سند : فارسی
وضعیت پروژه : اتمام یافته
مجری اصلی :علی مجیدپور
همکار طرح :علی نعمتی
تاریخ اتمام :19 شهریور 1378
کلیدواژه ها (فارسی):خانوار – الگوي مصرف – مواد غذايي – روستا
کلیدواژه ها (انگلیسی):Consumption Pattern, Nutrients, Rural Areas, Ardabil
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه داخلی ، قلب ، عفونی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
معاونت تحقیقات و فناوری > مديريت تحقیقات و فناوری و اطلاع رساني > طرح هاي تحقيقاتي اتمام يافته
کد شناسایی :421
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :02 آبان 1388 05:08
آخرین تغییر :28 مرداد 1392 13:06

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...