title

بررسي ارتباط بين سن شروع قاعدگي با الگوي مصرف مواد غذايي در دختران دانش آموزان شهر اردبيل در سال 79-78

سقا, محسن ، نعمتی, علی (1378) بررسي ارتباط بين سن شروع قاعدگي با الگوي مصرف مواد غذايي در دختران دانش آموزان شهر اردبيل در سال 79-78. [ طرح تحقیقاتی]

متن کامل

[img] PDF - نسخه چاپ شده
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه : زمان بلوغ يكي از مهمترين دوران زندگي انسانهاست كه با رسيدن زمان آن ، نوجوان خود را در مقابل خداوند متعال مسئول مي داند. بلوغ فرآيندي است كه شامل كليه تغييرات فيزيولوژيكي ، مورفولوژيكي و رفتاري است و علامت تقريبا قطعي آن در دختران منارك است كه به عنوان طرح نخستين خونريزي قاعدگي است. اهداف: هدف از اين بررسي تعيين ارتباط بين اولين سن شروع قاعدگي با برخي عوامل اقتصادي ، فرهنگي ، آنتروپومتريك و وضعيت تغذيه بود. روش تحقيق : اين پژوهش يك مطالعه توصيفي – مقطعي است كه با استفاده از بررسي غذايي (بسامد مصرف مواد غذايي ، يادآمد خوراك 24 ساعته) بررسي آنتروپومتريك (قدر ، وزن ، محيط وسط دور بازو) و بررسي اقتصادي – فرهنگي از دانش آموزان بعمل آمده، اطلاعات بدست آمده با استفاده از برنامه هاي آمار T test و نرم افزارهاي كامپيوتري SPSS و Food processor مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. نتايج : يافته ها نشان داد متوسط سن منارك در دختران دانش آموز 3/1+ 07/12 سال مي باشد هيچ اختلاف معني داري بين سطح درآمد و سن شروع قاعدگي مشاهده نشد. دخترانيكه مادران آنها داراي سطح تحصيلات دانشگاهي بودند و يا پدرانشان بي سواد ميانگين سن منارك پائين تري نسبت به ساير دختران داشتند (05/20P) دخترانيكه در سطح مدارس به فعاليت ورزشي مشغول بودند و نيز دخترانيكه صبحانه مصرف نميكردند. سن شروع قاعدگي پايين تري نسبت به ساير دختران داشتند ولي اين اختلاف معني دار نبود (05/0P>). دخترانيكه ميان وعده مصرف نمي كردند چاق و نيز BMI بيشتري (25(P> داشتند و سن شروع قاعدگي پايين تري داشتند (05/0(P< دختر اينكه محيط وسط و بازويشان كمتر از cm 22 بود سن شروع پايين تري داشتند (01/P>) .و دخترانيكه صبحانه مصرف نمي كردند و نيز دخترانيكه بيش از 40 درصد انرژي از چربي بدست مي آوردند سن شروع قاعدگي پايين تري داشتند ولي اين اختلاف از نظر آماري معني دار نبود (05/0P>). ميانگين و انحراف معيار كالري مصرفي روزانه در دختراني كه 14.13.12.11.10 ساله منارك شده بودند به ترتيب 35/530 + 47/1934، 54/390+66/1826 ، 82/501+64/1773، 69/413+53/1877 و 78/578+34/1992 كيلو كالري بود كه معادل و يا بيشتر از مقادير توصيه شده WHO بود نتايج بسامد مصرف مواد غذايي نشان داد كه بيشترين بار غذاي مصرفي در هفته در دانش آموزان دختر به ترتيب نان لواش (5/11 بار) ، قند و شكر (75/10 بار) ، روغن نباتي (48/8 بار) نان بربري (8 بار) ، شكلات (6بار) پنير (9/5 بار) ، سيب (9/5 بار) و برنج (7/5 بار) بود. شكلات مهمترين تنقلي بود كه مصرف مي شد. بطور كلي مي توان نتيجه گرفت كه وضعيت فرهنگي والدين بخصوص مادر، وزنBMI مي تواند در تعيين سن شروع قاعدگي موثر باشد.

عنوان انگليسی

A Study of Nutritional Status and Anthropometric Indexes and their Relationship with Menarche among School Girls of Ardabil

خلاصه انگلیسی

Background & Objective: Menarche is an important event during developing stages in females. Several factors can affect the determination of the menarche age including socioeconomic situation, family customs and nutritional status. Different researches show that obese girls become menarche earlier than thin ones. Regarding the importance of nutrition in menarche age, the present study was conducted to evaluate nutritional status among girls in Ardabil at menarche age (10-14 years old). The aim of this study was to determine the relationship among anthropometrics (e.g. weight, height, BMI, MAC), nutritional status, economic factors and menarche age. Methods: This cross - sectional study was done on 612 primary and secondary school girls at the age of 10-14 during 1999-2000. Height, weight and MAC of these subjects as well as their BMI were calculated. Their nutritional status (24-hour recall and food frequency) and menarche age were studied. Finally, the data were analyzed by SPSS ver.9 and Food Processor. Results: There was a significant relation between height and menarche age (P<0.05). Menarche age reduced with increasing of weight and BMI, and the differences were significant (p<0.05). Menarche age of girls whose MAC was less than 22cm was lower than individuals with MAC≥22 cm and this difference was significant (P<0.01). Girls with≥40% caloric intake from fat had lower menarche age than the other groups but this difference was not significant. Food frequencies showed that the most frequently used foods in each week were two kinds of local bread (Lavash and Barbary), sugar, vegetable oil, chocolate, cheese, apple and rice. Conclusions: Menarche is affected by anthropometrical factors and nutritional status (particularly fat intake).

نوع سند : طرح تحقیقاتی
زبان سند : فارسی
وضعیت پروژه : اتمام یافته
مجری اصلی :محسن سقا
همکار طرح :علی نعمتی
تاریخ اتمام :19 شهریور 1378
کلیدواژه ها (فارسی):سن شروع قاعدگي ، دختر ، دانش آموز، اردبيل ، وضعيت تغذيه
کلیدواژه ها (انگلیسی):Menarche age, Nutritional status, Body Mass Index
موضوعات :WP بیماریهای زنان
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش علوم تشريح
معاونت تحقیقات و فناوری > مديريت تحقیقات و فناوری و اطلاع رساني > طرح هاي تحقيقاتي اتمام يافته
کد شناسایی :424
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :02 آبان 1388 05:38
آخرین تغییر :28 مرداد 1392 13:06

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...