title

بررسی آلودگی میکروبی انواع بستنی هاي عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه در سال 1391

صادقی, احسان ، الماسی, علی ، مسگراف, حیدر ، بخشی, سمیه ، درگاهی, عبداله ، محمدی, سمیه ، زگینه وندی, نسیرین (1392) بررسی آلودگی میکروبی انواع بستنی هاي عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه در سال 1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ــ 17 (8). ص. 540. شاپا 2251-9076

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
148kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.kums.ac.ir/ojs/index.php/jkums/art...

خلاصه فارسی

دراين تحقيق از 5 منطقه شمال، جنوب، غرب ، شرق و مرکز کرمانشاه نمونه گيري شده است. و نحوه انتخاب محل هم براساس همان بسته بندي خود بستنی که در کنار یخ منتقل شده مي باشد. نمونه ها پس از تهیه، تحت شرایط مناسب و در کنار یخ به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده بهداشت انتقال یافت. پس از آماده سازی نمونه ها طبق روش استاندارد، رقت های مختلفی از آنها تهیه و سپس جهت آزمایش های شمارش کلی باکتریایی، پس از انتقال یک میلی لیتر از رقت‌‌های مختلف به محیط plate count skim milk agar، کشت به روش پور پلیت انجام گرفت. آزمایش های شمارش و تشخیص کلیفرم، شمارش توتال کانت و جستجوی اشریشیا کلی و سالمونلا تايفي موريوم، براساس دستورالعمل های میکروبیولوژی مواد غذایی انجام گرفت و نتایج آزمایشات با استاندارد 2450 مقایسه گردید. یافته ها نشان داد که تعداد 21 نمونه(14%) از بستنی های سنتی و صنعتی آلوده به سالمونلا هستند. 78 نمونه(52%) از آنها از نظر کلیفرم با استاندارد موجود ایران مغایرت داشته و دارای آلودگی بیش از حد مجاز هستند. باکتری اشرشیاکلی تنها در 3 نمونه (2%) از بستنی های سنتی و صنعتی وجود داشت. با بررسی نمونه های بستنی یخی و یخمک، مشخص گردید که تمامی نمونه ها از نظر تعداد کلیفرم با استانداردهای موجود در ایران مطابقت داشته(کمتر از حد مجاز بود) همچنین هیچکدام از نمونه ها دارای باکتری اشرشیاکلی نبود.. در شمارش کلی باکتری‌ها تعداد 12 نمونه(8%) با استاندارد مطابقت نداشته و بیشتر از حد استاندارد بدست آمد.. بطور کلی می توان نتیجه گرفت که میزان آلودگی بستنی های سنتی نسبت به بستنی های صنعتی بسیار بیشتر است لذا تهیه و توزیع و عرضه ی مواد غذایی دست ساز و غیر کارخانه ای نظیر بستنی سنتی و دست ساز، در سطح شهر در صورت عدم رعایت مقررات بهداشتی، جلوگیری شود و از طرفی تشویق بخش خصوصی و دولتی نسبت به ایجاد صنایع تبدیلی تولید صنعتی بستنی اقدامات لازم اتخاذ گردد. همچنین توصیه می شود از طرف سیستم ناظر بر مسائل بهداشتی نمونه برداری های مستمر به ویژه در فصل گرما از واحد های صنفی انجام گرفته و متصدیا نی که اصول و مقررات بهداشتی را رعایت می کنند مورد تشویق مسئولین ذیربط قرار گیرند.



نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :احسان صادقی
نویسنده :علی الماسی
نویسنده :حیدر مسگراف
نویسنده :سمیه بخشی
نویسنده مسئول :عبداله درگاهی
نویسنده :سمیه محمدی
نویسنده :نسیرین زگینه وندی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:این سند نامه به سردبیر است.
کلیدواژه ها (فارسی):بستنی، آلودگی میکروبی، کرمانشاه
موضوعات :WA بهداشت عمومي
WA بهداشت عمومي
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط
کد شناسایی :5642
ارائه شده توسط : دکتر عبداله درگاهی
ارائه شده در تاریخ :14 اردبهشت 1393 08:04
آخرین تغییر :14 اردبهشت 1393 08:04

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...