title

ارزیابی تاثیر آموزش با پیگیری دو ساله بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آموزش دیده مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی کرمانشاه

پیرصاحب, مقداد ، مرادی, مسعود ، درگاهی, عبداله ، رضا خانی مقدم, حامد ، شرفی, کیومرث (1393) ارزیابی تاثیر آموزش با پیگیری دو ساله بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آموزش دیده مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی کرمانشاه. فصلنامه نسیم تندرستی ــ 3 (1). ص.ص.42-48. شاپا 245x-2322

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی
338kB
[img] متنی
27kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://jfh.iausari.ac.ir/

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: آموزش صنوف از برنامه هایی است که در بهبود بهداشت مواد غذایی موثر است. از طرفی اطلاع از سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی متصدیان مواد غذایی، مدیریت بهداشت محیط را تسهیل می نماید. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر دوره ی آموزش بهداشت اصناف (پس آزمون ثانویه)، صورت گرفته است. روش بررسی: این مطالعه به روش نمیه تجربی انجام شد و در آن آگاهی، نگرش و عملکرد 370 نفر از صنوف در یک ماه بعد از آموزش و دو سال بعد از آموزش (پس آزمون ثانویه که تعداد افراد به 253 کاهش یافت) مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و چک لیست بود. آزمون تی تست زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS به کار برده شد. یافته ها: آموزش همراه با گذر زمان بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان موثر است. به طوری که میانگین نمرات آگاهی از 23/7±3/75 (پس آزمون اولیه) به 21/9± 3/5 (پس ازمون ثانویه)، نگرش از 112/2±14/55 به 75/6±6/6 کاهش (p <0/001) و عملکرد از 46/1±8 به 52/5±6/6 افزایش یافت (p <0/001). نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده تاثیر گذر زمان بر سطح آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آموزش دیده می باشد. هر چند سطح عملکرد فراگیران بعد از گذشت دو سال ارتقاء یافته، اما جهت ارتقاء سطح آگاهی و نگرش آنان، تکرار دوره ی آموزش بهداشت حداقل بعد از گذشت دو سال از آموزش اولیه توصیه می گردد.

عنوان انگليسی

The Evaluation of Training Effect with Two – Year Follow Up on Knowledge, Attitude And Practice of Trained Handlers of Food Provide, Distribution and Sale Centers of Kermanshah

خلاصه انگلیسی

Backgrounds and Objective: Guilds Training is one of the programs that are effective in improving food hygiene. On the other hand, the level of knowledge, attitude and practice (KAP) of food handlers, makes the easy of environmental health management. This study aimed to evaluate effects ofespecial course of health training on AAF of food handlers after two years of implementation of period (secondary test). Methods: This study was carried out by semi-experimental method in which the knowledge, attitude and practice of 370 guilds were surveyed after one month of training (initial posttest) and after two years of training (secondary posttest that number of participants were decreased to 253).fordata collection tools were a questionnaire and a check list.Paired t-test and One-way ANOVA were Analysis was done by using of SPSS ver.16.applied. Results:Training with the passage of time is effect on AAF handlers. So that the mean scores of knowledge was decreased from 23.7±3.75 (early posttest) to 21.9± 3.5 (secondary posttest), attitude from 112.2±14.55 (initial posttest) to 75.6±6.6 (secondary posttest) (p<0.001) and handlers practice was increased from 46.1±8 to 52.5±6.6 (p<0.001). Conclusion:Results showed explanatory effect of time passage on KAP of trained food handlers. Although the practice level of handlers were boosted after two years, for promotion of their knowledge and attitude, the repeat of guilds health training course at minimum two years after the initial training is recommended

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :مقداد پیرصاحب
نویسنده :عبداله درگاهی
نویسنده مسئول :کیومرث شرفی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: ISC, SID, Google Scholar, Magiran
کلیدواژه ها (فارسی):نگرش، متصدیان مواد غذایی، آموزش بهداشت، آگاهی، عملکرد
کلیدواژه ها (انگلیسی):Attitude; Food handlers; Health education; Knowledge; Practice
موضوعات :WA بهداشت عمومي
WA بهداشت عمومي

WA بهداشت عمومي > WA 18 آموزش بهداشت
WA بهداشت عمومي > WA 18 آموزش بهداشت
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
کد شناسایی :7527
ارائه شده توسط : آقای حامد رضاخانی مقدم
ارائه شده در تاریخ :24 تیر 1395 07:25
آخرین تغییر :24 تیر 1395 07:25

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...