title

مهار رقابتی آمین اکسیداز حاوی مس توسط هیدروکلراید ویتامین B

طلایی, سونا ، اسدی, اسداله ، امانی, مجتبی (1392) مهار رقابتی آمین اکسیداز حاوی مس توسط هیدروکلراید ویتامین B. Molecular Biology Research Communications ــ 2 (1-2). ص.ص.29-38. شاپا 2322-181X

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
172kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://mbrc.shirazu.ac.ir


عنوان انگليسی

Competitive inhibition of copper amine oxidases by vitamin B hydrochloride in chickpea

خلاصه انگلیسی

Copper amine oxidases (CAOs) catalyse the oxidative de-amination of biogenic amines which are ubiquitous compounds essential for cell growth and proliferation. The enzymes are homodimers containing both topaquinone and a Cu(II) ions as cofactors at the active site of each subunit. After extraction and purification of chickpea (cicer arietinum) amine oxidase by chromatoghraphy, Km and Vmax of the enzyme were determined to be 3.3 mM and 0.95 mmol/min/mg, respectively, using a Lineweaver-Burk plot. In this study, the interaction of chickpea diamino oxidase with vitamin B hydrochloride was studied. Vitamin B hydrochloride (Thiamin) by Ki=8 mM acted as competitive inhibitor of the enzyme.

نوع سند :مقاله
زبان سند : انگلیسی
نویسنده مسئول :اسداله اسدی
نویسنده :مجتبی امانی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: DOAJ, Index Copernicus, ISC, SID, HINARI, Magiran, Animal Science Database (CABI), Academic Journals Database, Google Scholar
کلیدواژه ها (انگلیسی):words: Chickpea, Copper-containing amine oxidases, Vitamin B hydrochloride,Competitive inhibitor.
موضوعات :QU بیوشیمی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوفیزیک
کد شناسایی :8033
ارائه شده توسط : دکتر مجتبی امانی
ارائه شده در تاریخ :23 آبان 1395 05:37
آخرین تغییر :23 آبان 1395 05:37

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...