عبدیلی, ترکان ، حقیقی, زهرا ، عالی پناه, عزیزه ، عالیقدری, مرتضی (1395) بررسی عوامل خطرساز سرطان دستگاه گوارش(مطالعه موردی:بیمارستان امام خمینی اردبیل). در: هفتمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجوئی, 23 اردیبهشت 1395, اردبیل - ایران.
متن کامل
|
متنی
593kB | |
|
تصویر
244kB |
آدرس اینترنتی رسمی : http://arums.ac.ir/src/fa
خلاصه فارسی
سابقه و هدف: سرطان پس از بیماری های قلبی-عروقی و تصادفات، سومین عامل مرگ و میر در ایران می باشد.عوامل محیطی و سبک زندگی در بروز سرطان نقش بارزی دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین برخی عوامل خطرسازسرطان دستگاه گوارش دربیماران بستری شده دربیمارستان امام خمینی اردبیل، در سال1394 انجام گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، جمع آوری اطلاعات(102نمونه)، ازطریق بررسی پرونده های پزشکی موجود در بیمارستان(60 نمونه) و مصاحبه با بیماران(42 نمونه)، صورت گرفت. داده ها براساس مشخصات فردی و عوامل خطر ساز و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها:71/60% نمونه های موردبررسی مرد و 28/40% زن و میانگین سنی مبتلایان 12/629±61/49 سال بود. 91/20% مبتلایان متأهل و بیشترین درصد ابتلا به سرطان دستگاه گوارش، به ترتیب مربوط به سرطان معده، کولون، مری و رکتوم بود. 26/50% مصاحبه شوندگان سیگاری و 67/60% آنان هرگز سیگار مصرف نکرده بودند. 4/90% مصاحبه شوندگان مصرف سیگار را حداقل به مدت 6 ماه قطع نموده و 1% آن ها گاهی اوقات(کمتر از یک نخ درهفته) سیگار مصرف کرده بودند.64/30% مصاحبه شوندگان از عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان آگاهی نداشتند. سطح اضطراب در42/90% مصاحبه شوندگان متوسط به پایین و مصرف غذا و چای داغ دربین آن ها، به ترتیب 50% و 61/90% بود. 59/50% مصاحبه شوندگان، از آب لوله کشی به صورت مستقیم برای آشامیدن استفاده می کردند.54/80% مصاحبه شوندگان، گوشت قرمز را بیش از سه وعده در هفته مصرف نموده و مصرف کمتراز 3 بار سیر، سبزیجات و میوه درهفته دربین آن ها، به ترتیب 78/60%، 59/50% و45/20% بود. نتیجه گیری: تعداد مبتلایان به سرطان معده نسبت به سایرانواع سرطان دستگاه گوارش بالا بود. برخی عوامل خطرزا از جمله مصرف غذا و چای داغ، مصرف بیش از 3 وعده گوشت قرمز در هفته و مصرف کمتر از 3 بار سیر، سبزیجات و میوه در هفته، در بین مبتلایان به انواع سرطان دستگاه گوارش مشترک بود.
نوع سند : | موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر ) |
---|---|
زبان سند : | فارسی |
نویسنده اول : | ترکان عبدیلی |
نویسنده : | زهرا حقیقی |
نویسنده : | عزیزه عالی پناه |
نویسنده مسئول : | مرتضی عالیقدری |
کلیدواژه ها (فارسی): | سرطان گوارش، عوامل محیطی، رژیم غذایی، اردبیل |
موضوعات : | WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط WA بهداشت عمومي WA بهداشت عمومي |
بخش های دانشگاهی : | دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط |
کد شناسایی : | 8196 |
ارائه شده توسط : | دکتر مرتضی عالیقدری |
ارائه شده در تاریخ : | 18 آذر 1395 06:03 |
آخرین تغییر : | 18 آذر 1395 06:03 |
فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد