title

بررسی عوامل خطرساز سرطان دستگاه گوارش(مطالعه موردی:بیمارستان امام خمینی اردبیل)

عبدیلی, ترکان ، حقیقی, زهرا ، عالی پناه, عزیزه ، عالیقدری, مرتضی (1395) بررسی عوامل خطرساز سرطان دستگاه گوارش(مطالعه موردی:بیمارستان امام خمینی اردبیل). در: هفتمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجوئی, 23 اردیبهشت 1395, اردبیل - ایران.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی
593kB
[img]
پیش نمایش
تصویر
244kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://arums.ac.ir/src/fa

خلاصه فارسی

سابقه و هدف: سرطان پس از بیماری های قلبی-عروقی و تصادفات، سومین عامل مرگ و میر در ایران می باشد.عوامل محیطی و سبک زندگی در بروز سرطان نقش بارزی دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین برخی عوامل خطرسازسرطان دستگاه گوارش دربیماران بستری شده دربیمارستان امام خمینی اردبیل، در سال1394 انجام گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، جمع آوری اطلاعات(102نمونه)، ازطریق بررسی پرونده های پزشکی موجود در بیمارستان(60 نمونه) و مصاحبه با بیماران(42 نمونه)، صورت گرفت. داده ها براساس مشخصات فردی و عوامل خطر ساز و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها:71/60% نمونه های موردبررسی مرد و 28/40% زن و میانگین سنی مبتلایان 12/629±61/49 سال بود. 91/20% مبتلایان متأهل و بیشترین درصد ابتلا به سرطان دستگاه گوارش، به ترتیب مربوط به سرطان معده، کولون، مری و رکتوم بود. 26/50% مصاحبه شوندگان سیگاری و 67/60% آنان هرگز سیگار مصرف نکرده بودند. 4/90% مصاحبه شوندگان مصرف سیگار را حداقل به مدت 6 ماه قطع نموده و 1% آن ها گاهی اوقات(کمتر از یک نخ درهفته) سیگار مصرف کرده بودند.64/30% مصاحبه شوندگان از عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان آگاهی نداشتند. سطح اضطراب در42/90% مصاحبه شوندگان متوسط به پایین و مصرف غذا و چای داغ دربین آن ها، به ترتیب 50% و 61/90% بود. 59/50% مصاحبه شوندگان، از آب لوله کشی به صورت مستقیم برای آشامیدن استفاده می کردند.54/80% مصاحبه شوندگان، گوشت قرمز را بیش از سه وعده در هفته مصرف نموده و مصرف کمتراز 3 بار سیر، سبزیجات و میوه درهفته دربین آن ها، به ترتیب 78/60%، 59/50% و45/20% بود. نتیجه گیری: تعداد مبتلایان به سرطان معده نسبت به سایرانواع سرطان دستگاه گوارش بالا بود. برخی عوامل خطرزا از جمله مصرف غذا و چای داغ، مصرف بیش از 3 وعده گوشت قرمز در هفته و مصرف کمتر از 3 بار سیر، سبزیجات و میوه در هفته، در بین مبتلایان به انواع سرطان دستگاه گوارش مشترک بود.



نوع سند :موضوع کنفرانس یا کارگاه (پوستر )
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :ترکان عبدیلی
نویسنده :زهرا حقیقی
نویسنده :عزیزه عالی پناه
نویسنده مسئول :مرتضی عالیقدری
کلیدواژه ها (فارسی):سرطان گوارش، عوامل محیطی، رژیم غذایی، اردبیل
موضوعات :WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط
WA بهداشت عمومي > WA 30 بهداشت محيط

WA بهداشت عمومي
WA بهداشت عمومي
بخش های دانشگاهی :دانشکده بهداشت > گروه بهداشت محیط
کد شناسایی :8196
ارائه شده توسط : دکتر مرتضی عالیقدری
ارائه شده در تاریخ :18 آذر 1395 06:03
آخرین تغییر :18 آذر 1395 06:03

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...