title

بررسی باقیمانده بلانکیت در قند کله اي، شکر پنیر و نبات سنتی استان اردبیل در سال 94

سلیمی, فرشاد ، نعمتی, علی ، امانی, فیروز ، ادیب, عبدالرسول ، عباسقلی زاده, ناطق (1396) بررسی باقیمانده بلانکیت در قند کله اي، شکر پنیر و نبات سنتی استان اردبیل در سال 94. مجله سلامت و بهداشت ــ 8 (2). ص.ص.204-210. شاپا 9710-2382

این آخرین ویرایش عنوان است.

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی
112kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://healthjournal.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه و اهداف: برای بهبود ظاهری محصولات قندی، مانند قند کله‌ای، شکر پنیر و نبات سنتی در فرایند تولید از مواد سفید کننده‌ای بنام بلانکیت استفاده می‌شود. استفاده بیش از حد استاندارد این ماده عوارضی خطرناکی را بدنبال دارد. هدف از این تحقیق تعیین میزان باقی‌مانده انیدرید سولفور بعنوان شاخص وجود بلانکیت در قند کله‌ای، شکرپنیر و نبات سنتی در استان اردبیل و مقایسه آن با حداکثر مقدار قابل قبول بود. روش کار: در این بررسی توصیفی تحلیلی مقطعی به طور تصادفی 88 نمونه از محصولات شکری (48 نمونه قند کله‌ای، 11 نمونه شکرپنیر و 29 نمونه نبات سنتی) توزیع شده در سطح استان اردبیل جهت آزمایش میزان باقی مانده انیدرید سولفور بعنوان شاخص وجود بلانکیت برای نمونه انتخاب شدند. میزان بلانکیت باقی‌مانده نمونه‌ها با استفاده از روش یدومتری مورد سنجش قرار گرفتند و با استاندارد تحقیقات صنعتی ایرانppm10 مقایسه شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که میزان باقی‌مانده بلانکیت در بیش از یک سوم محصولات قندی بالاتر از حد استاندارد تحقیقات صنعتی ایران (بیشتر از ppm10) بودند ( قند کله‌ای 3/33% و شکر پنیر 4/36%). میزان بلانکیت باقی‌مانده در کل نمونه‌های نبات سنتی در حد استاندارد بودند (زیر ppm 10). در کل استان میانگین میزان باقی مانده بلانکیت در قند کله‌ای از نظر آماری بیشتر از شکرپنیر و نبات سنتی بوده، در صورتی که در نمونه شکرپنیر در شهر اردبیل بیشتر از نبات سنتی و قند کله‌ائی بود (013/0=p). نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که میزان بلانکیت باقی‌مانده در نبات سنتی در مقایسه با قند کله‌ای و شکرپنیر و نیز در مقایسه با استاندارد ملی ایران پائین بوده، بنابراین می توان گفت که نبات سنتی از لحاظ بلانکیت، برای مصرف در مقایسه با دو محصول دیگر مناسب‌تر است.

عنوان انگليسی

Survey of Blankit Residues in Sugarloaf, Shakar-Panir and Rock Candy in Ardabil Province in 2015

خلاصه انگلیسی

Introduction and Objectives: Sodium dithionite is used to improve the appearance of sugar products, Shakar-Panir and rock candy. Excessive use standard of this product will have dangerous side effects. The aim of this study was to determine the remaining amount of sulfur anhydride as an indicator of the presence of Blankit in the sugarloaf, Shakar-Panir and rock candy in Ardabil province. Methods: In this cross-sectional study, 88 samples of sugar products (48 samples of sugarloaf, 11 samples of Shakar-Panir and 29 samples rock candy) distributed in Ardebil province were selected to determination of the remaining amount of sulfur anhydride as indicator of the presence of Blankit in sugar byproducts. The remaining sulfur anhydride samples were measured using iodometry method and were compared with licensed the 10 ppm standards of Iran. Results: The results showed that the remaining amount of Blankit in one-third sugar product was more than the maximum amount of acceptable products in Iran. Sulfurous anhydride of 33.3% of sugarloaf and 36.3% of Shakar-Panir were more than 10 ppm standard of Iran. The sulfurous anhydride remaining in the rock candy samples was less than 10 ppm standard of Iran. Sulfur anhydride remaining of sugarloaf was significantly higher than Shakar-Panir and rock candy in Ardabil province (p=0.013). Sulfur anhydride remaining of Shakar-Panir samples distributed in Ardabil city was more than rock candy and sugarloaf (p=0.013). Conclusion: The results indicated that the sulfurous anhydride remaining in the rock candy was less sugar byproducts, Shakar-Panir and national standard of Iran, so we can say that the rock candy due to low Blankit, it’s suitable for consumption in comparison to other sugar products.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده اول :فرشاد سلیمی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
نویسنده :فیروز امانی
نویسنده :عبدالرسول ادیب
نویسنده :ناطق عباسقلی زاده
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: ISC, SID, Magiran, Iran Medex, Google Scholar
کلیدواژه ها (فارسی):انیدرید سلفورو باقی‌مانده، نبات سنتی، قند کله‌ای، شکرپنیر
کلیدواژه ها (انگلیسی):remaining sulfurous anhydride, rock candy, sugarloaf and Shakar-Panir
موضوعات :WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش آمار حياتي
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
دانشکده بهداشت > گروه بهداشت عمومی
کد شناسایی :8930
ارائه شده توسط : دکتر علی نعمتی
ارائه شده در تاریخ :03 تیر 1396 07:38
آخرین تغییر :21 اردبهشت 1399 16:07

ویرایش های موجود این سند

  • بررسی باقیمانده بلانکیت در قند کله اي، شکر پنیر و نبات سنتی استان اردبیل در سال 94. (deposited 03 تیر 1396 07:38) [Currently Displayed]

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...