title

بررسي تاثيرچربي رژيم غذايي بر فاكتورهاي انعقادي افراد سالم

نعمتی, علی ، علیمحمدی, حسین ، پناهپور, حمداله ، سزاوار, سید هاشم (1383) بررسي تاثيرچربي رژيم غذايي بر فاكتورهاي انعقادي افراد سالم. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 4 (1). ص.ص.50-57. شاپا 1735-2452

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
257kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

زمينه و هدف: غذاهاي سرشار از چربي ممكن است خطر لخته شدن خون وحملات قلبي را افزايش دهند، همچنين چربي زياد رژيم غذايي به نحو خطر ناكي عوامل انعقادي را افزايش مي دهد كه اين امر ممكن است خطر مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي وحملات قلبي را بالا ببرد. هدف از اين مطالعه، بررسي تاثير چربي اشباع (كره) و غير اشباع (روغن آفتابگردان) رژيم غذايي بر عوامل انعقادي مانند فيبر ينوژن، فاكتور هفت و نيز زمان سيلان (Bleeding Time)، تري گليسريد و كلسترول سرم بود. روش كار: اين بررسي يك كارآزمايي باليني است كه در دانشگاه علوم پزشكي اردبيل درسال 1381 بر روي 46 نفر مذكر با محدوده سني 28-18 سال انجام شد. اين افراد به دو گروه تقسيم شدند. به گروه اول روزانه 30 گرم كره وبه گروه دوم روزانه 30 گرم روغن آفتابگردان بمدت دو هفته داده شد. قبل از مصرف كره وروغن آفتابگردان و در انتهاي هفته اول ودوم نمونه خوني جهت آزمايش هاي فيبرينوژن، فاكتور هفت،كلسترول، زمان سيلان و تري گليسريد بعمل آمد. در طول انجام تحقيق ياد آمد خوراك 24 ساعته سه روز در هفتـه گـرفته شـد. داده هاي بدست آمده توسـط نرم افـزارSPSS و Food Processor مورد تجزيه وتحليل قرارگرفتند. يافته ها : نتايـج نشان داد كه فاكتور هفت انعقادي در پايان هفتـه اول ودوم پـس از مصـرف كره افـزايش يافـت (p<0/05) ولي هيچ تغيير معني داري در ميزان فاكتور هفت بدنبال مصرف روغن آفتابگردان مشاهده نشد. BT در انتهاي هفته اول ودوم پس از مصرف كره كاهـش يافت كه كاهش BT در انتهاي هفته اول از نظـر آماري معنـي دار بود (p<0/05) ميزان BT در پايان هفته دوم بدنبال مصرف آفتابگردان افزايش معني داري را نشان داد (p<0/05). درگروه مصرف كننده كره ميزان فيبرينوژن خون درانتهاي هفته اول ودوم كاهش يافت (p<0/05) ولي در گروه مصرف كننده روغن آفتابگردان تغيير معني داري در ميزان فيبرينوژن سرم در انتهاي هفته اول و دوم مشاهده نشد. هيچ اختلاف معني داري در ميزان تري گليسريد وكلسترول سرم بدنبال مصرف كره مشاهده نشد ولي بدنبال مصرف روغن آفتابگردان كاهش معني داري در ميزان كلسترول خون در انتهاي هفته اول مشاهده شد (p<0/05).

عنوان انگليسی

The Effect of Dietary Fat Intake on Clotting Factors in Healthy Individuals

خلاصه انگلیسی

Background & Objective: Foods of high fat may increase the risk of coagulation heart attacks. They can also increase coagulating factors and lead to higher mortality due to cardiovascular diseases and heart attacks. The aim of this study was to find out the effect of saturated (butter) and unsaturated (sunflower oil) fat intake on coagulating factors such as factor VII and fibrinogen as well as Bt, serum cholesterol and triglycerides. Methods: In this clinical trial 46 male healthy individuals from Ardabil University of Medical Sciences took part in this study (age: 18-28 years old) in 2002. These individuals were divided into two groups. The first group consumed 30 g of butter and the second group took 30g of sunflower oil everyday, for 14 days. Before the fat intake and at the end of first and second week blood sample was taken to test fibrinogen, factor VII, cholesterol, BT and triglycerid. Also during the study the 24-hour food-recall was taken three days a week. The collected data were analyzed using SPSS and Food Processor. Results: The results indicated that butter intake increases factor VII significantly at the end of the first and second week (p<0.05). But no significant about sunflower oil. BT decreased after butter intake at the end of first and second week. This decrease was significant at the end of first week (p< 0.05). Bt increased significantly after sunflower oil intake at the end of second week (p<0.05). Serum fibrinogen (after butter intake) decreased significantly at the end of first and second week (p<0.05), but was not significant after sunflower oil intake (p<0.05). There was no significant difference in serum cholesterol and triglyceride level after butter intake, but at the end of first week after sunflower intake serum cholesterol decreased significantly (p<0.05). Conclusions: We concluded that the intake of saturated fat can affect factors in a short period of time and sunflower oil can decrease serum cholesterol level and as results increase the bleeding time.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
کلیدواژه ها (فارسی):چربی اشباع - چربی غیر اشباع - عوامل انعقادی
کلیدواژه ها (انگلیسی):Saturated Fat , Unsaturated Fat , Clotting Factors
موضوعات :QT فیزیولوژی
WH سیستم های خونی و لنغاوی
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش فیزیولوژی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش میکروبیولوژی
کد شناسایی :1241
ارائه شده توسط : دکتر حمداله پناهپور
ارائه شده در تاریخ :14 اردبهشت 1389 08:05
آخرین تغییر :29 خرداد 1393 07:15

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...