title

بررسی وضعیت تغذیه‌ای در بیماران بهبود‌ یافته از COVID-19 در شهر اردبیل در سال 1400

کامران, عزیز ، صادقیه اهری, سعید ، آقاپور, بهارک ، آقاپور, محمد امین (1401) بررسی وضعیت تغذیه‌ای در بیماران بهبود‌ یافته از COVID-19 در شهر اردبیل در سال 1400. دکتری حرفه ای (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
3MB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
3MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

2MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

657kB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

58kB

آدرس اینترنتی رسمی : https://lib.arums.ac.ir/cgi-bin/koha/opac-ISBDdeta...

خلاصه فارسی

زمینه: وضعیت تغذیه بعنوان شاخصی از وضعیت سلامت افراد است و پاندمی COVID-19 تاثیرات زیادی بر روی سبک زندگی از جمله تغذیه و رفتارهای تغذیه ای داشته است و شواهد نشانگر دریافت ناکافی و وضعیت ناکافی ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی بطور گسترده در جامعه است. هدف: این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه در بیماران بهبود‌یافته از COVID-19 با استفاده از متغیرهای اجتماعی-اقتصادی و شاخص های تغذیه ای انجام شد. مواد و روش کار: مطالعه مقطعی-تحلیلی حاضر با تعداد 226 نفر شرکت کننده با میانگین سنی 47/18 و میانگین BMI 25/63، شامل 116نفر زن (51/3%) و 110 نفر مرد (48/7%) در سال 1400 انجام شده است که در طی آن افراد بهبود‌یافته از بیماری COVID-19 نوع و مقدار غذای مصرفی خود را به همراه اطلاعات آنتروپومتریک (شامل وزن و قد) و اطلاعات دموگرافیک (شامل سن، جنسیت، سطح تحصیلات، شغل، محل سکونت، علایم اولیه بیماری و مدت بستری) در پرسشنامه " ثبت 3 روزه مواد غذایی " ثبت کردند و سپس این پرسشنامه ها جمع آوری شد. این داده ها وارد نرم افزار تغذیه ای N4 شدند و مقدار کالری دریافتی، درشت‌مغذی‌ها و ریز‌مغذی‌ها محاسبه گردیدند. در نهایت داده های خروجی از این نرم افزار وارد نرم افزار SPSS شده و آنالیز شدند. نتایج: در این مطالعه مصرف ویتامین D و C در افراد شرکت کننده کمتر از مقادیر استاندارد و ویتامین B6، B12، کلسیم، روی، سلنیم و فیبر بیشتر از مقادیر استاندارد بود. بین گروه های تحصیلی و گروه های شغلی مختلف از نظر کالری دریافتی، اکثر درشت‌مغذی‌ها و ریز‌مغذی‌ها اختلاف معنی‌دار وجود داشت. محل سکونت فقط با ویتامین D دریافتی ارتباط معنی‌دار داشت. BMI با کالری دریافتی، همه درشت‌مغذی‌ها و اکثر ریزمغذی ها ارتباط معنی‌دار داشت. سن نیز با کالری دریافتی، پروتئین، چربی و روی ارتباط معنی‌دار داشت. نتیجه گیری: در این مطالعه بین میزان دریافت تغذیه‌ای شرکت‌کنندگان پس از بهبودی از COVID-19 و مقادیر توصیه شده تفاوت معنی‌داری مشاهده شد و برنامه‌ریزی تغذیه‌ای و آموزشی برای ارتقای وضعیت تغذیه بیماران پس از بهبودی ضروری است.

عنوان انگليسی

Assesment of nutritional status of patients recovered from COVID-19 in Ardabil city in 1400

خلاصه انگلیسی

Background: Nutritional status is an indicator of people's health status, and the COVID-19 pandemic has had many effects on lifestyle, including nutrition and nutritional behaviors, and the evidence shows insufficient intake and inadequate status of vitamins and other nutrients widely in society. Aim: This study was conducted with the aim of determining the nutritional status of patients recovered from COVID-19 using socio-economic variables and nutritional indicators. Materials and methods: The current cross-sectional-analytical study was conducted with 226 participants with an average age of 47.18 and an average BMI of 25.63, including 116 women (51.3%) and 110 men (48.7%) in 1400. During that period, people who have recovered from the disease of COVID-19 will report the type and amount of food they consume, along with anthropometric information (including weight and height) and demographic information (including age, gender, education level, occupation, place of residence, initial symptoms of the disease and length of hospitalization ) recorded in the questionnaire "3-day food record" and then these questionnaires were collected. These data were entered into N4 nutritional software and the amount of calories, macronutrients and micronutrients were calculated. Finally, the output data from this software was entered into SPSS software and analyzed. Results: In this study, the consumption of vitamin D and C in the participants was lower than the standard values, and vitamin B6, B12, calcium, zinc, selenium and fiber were higher than the standard values. There was a significant difference between educational groups and different occupational groups in terms of calorie intake, most macronutrients and micronutrients. Residence had a significant relationship only with vitamin D intake. BMI had a significant relationship with caloric intake, all macronutrients and most micronutrients. Age had a significant relationship with calorie intake, protein, fat and zinc. Conclusion: In this study, a significant difference was observed between the nutritional intake of participants after recovery from COVID-19 and the recommended amounts, and nutritional and educational planning is necessary to improve the nutritional status of patients after recovery

نوع سند :پایان نامه (دکتری حرفه ای )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :عزیز کامران
استاد راهنما :سعید صادقیه اهری
استاد مشاور :بهارک آقاپور
دانشجو :محمد امین آقاپور
کلیدواژه ها (فارسی):وضعیت تغذیه ای، COVID-19، بیمار بهبود‌یافته
کلیدواژه ها (انگلیسی):Nutritional status, COVID-19, recovered patient
موضوعات :WC بیماریهای واگیر
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد توسعه آموزش
دانشكده پزشكي > واحد پژوهش > پايان نامه هاي دفاع شده
دانشكده پزشكي > گروه اطفال ، پزشکی اجتماعی
کد شناسایی :16109
ارائه شده توسط : آقای فرهاد خدایی
ارائه شده در تاریخ :06 مهر 1401 11:48
آخرین تغییر :06 مهر 1401 11:48

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...