title

اندازه گیری سطح ویتامین E در بیماران با دیابت ملیتوس تیپ 2 کنترل شده و کنترل نشده

ایرانپرور, منوچهر ، حبیب زاده, شهرام ، مأذنی, محمد ، بیگدلی, امیر (1393) اندازه گیری سطح ویتامین E در بیماران با دیابت ملیتوس تیپ 2 کنترل شده و کنترل نشده. دکتری تخصصی (پایان نامه) دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.

متن کامل






[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
589kB
[img]
پیش نمایش
متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
48kB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

1MB
[img] متنی - گزارش نهایی طرح تحقیقاتی/ پایان نامه
محدود به فقط پرسنل سامانه

423kB
[img] سایر (spss) - فایل ضمیمه
محدود به فقط پرسنل سامانه

23kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://lib.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

مقدمه : دیابت نوع 2 همراه با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش آنتی اکسیدان ها است. مکمل ویتامین E باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی می شود. همچنین برخی مطالعات نشان داده اند که ویتامین E سبب افزایش حساسیت به انسولین و بهبود سطوح چربی ها می گردد. با توجه به مطالب گفته شده و تأثیر مکمل های ویتامین E در بیماران دیابتی، از این رو ما بر آن شدیم تا با طراحی این مطالعه میزان این ویتامین را در این بیماران اندازه گیری کرده و ارتباط آن را در کنترل دیابت بیماران را ارزیابی نماییم. مواد و روش ها : مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی است بر روی 186 بیمار با تشخیص دیابت نوع 2 انجام شده است. سپس در بیماران میزان HbAIC (اندازه گیری با روش HPLC)، TG ، کلسترول، HDL و LDL و Cr اندازه گیری شده و با توجه به اینکه HbAIC کمتر از 7 باشد (گروه کنترل شده) و یا بیش از 7 باشد (گروه کنترل نشده)، بیماران به دو گروه تقسیم شدند. سپس از بیماران نمونه خونی گرفته شده و سطح ویتامین E (با روش ELIZA) در آنها اندازه گیری گردید. در انتها چک لیستی طراحی کرده و در آن سؤالاتی را در قالب سن، جنس، وزن، قد، تعداد سال های ابتلا، روستایی یا شهری بودن و رژیم غذایی (براساس پرسشنامه استاندارد) گنجانده شد و اطلاعات بیماران به همراه سطح ویتامین E اندازه گیری شده وارد این چک لیست گردید و در نهایت به آنالیز داده ها پرداختیم. نتایج : در این مطالعه 186 بیمار مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفته که 3/69 درصد زن و 7/30 درصد مرد با میانگین سنی 33/53 سال بودند. در این مطالعه مشاهده شد بین سطح کلسترول (P= 0.284) ، LDL (P= 0.538) و HDL (P= 0.362) با کنترل قند خون در بیماران ارتباط مستقیمی وجود ندارد ولی در بیماران دیابتی کنترل نشده به صورت معنی داری سطح تری گلیسرید بیش از افراد با کنترل قند خون بود. (P= 0.046) . میانگین سطح ویتامین E در بیماران 2/692 ± 6/1488 (nmol/L) و کمترین سطح آن 4/114 (nmol/L) و بیشترین سطح آن 6235 (nmol/L) می باشد. همچنین تحلیل داده ها نشان داد که تفاوت معنی داری بین سطح ویتامین E در بین بیماران دیابتی کنترل شده و بیماران دیابتی کنترل نشده وجود ندارد (P= 0.214) . نتیجه گیری : نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سطح ویتامین E میان افراد دیابتی کنترل نشده اختلاف معنی داری ندارد.

عنوان انگليسی

Vitamin E levels in patients with controlled and uncontrolled Type 2 diabetes mellitus

خلاصه انگلیسی

Introduction Diabetes type 2 associates whith increased oxidative stress and reduced antioxidant. Vitamin E supplementation reduces oxidative stress in diabetic patients. Also, some studies have shown that vitamin E enhances insulin sensitivity and improves lipid profile. Given to the above and the effect of vitamin E supplementation in patients with diabetes, we intended to measure the level of this vitamin in these patients to assess its relationship in control of patients' diabetes by designing present study. Material and Methods This is a descriptive and cross-sectional study and carried out on 186 patients with diabetes type 2 diagnosis. The levels of HbA1C (measured by HPLC method), TG, cholesterol, HDL, LDL and Cr were measured, and given to that the level of HbA1C lower than 7(controlled group) and or more than 7 (uncontrolled group), patients were divided in two groups. Then the patients' blood sample was taken and the level of vitamin E (using HPLC) was measured. Finally, were designed a check list involved questions such as age, sex, weight, height, number of suffering years, being rural or urban and their diet (based on standard questionnaires) and information of each patient associated with measured vitamin E level were entered into the check list and after that were analyzed data. Results In this study 186 patients with diabetes were assessed that 69.3% of them were women and the average age of all patients was 53.33 years. In this study was observed there was no direct correlation between the level of cholesterol (P=0.284(, LDL (P=0.538( and HDL (P=0.362( with controlled DM II in patients while in uncontrolled diabetic the triglyceride levels was more than those with controlled blood sugar significantly(P=0.046(. The average vitamin E level in patients was 1488.6±692.2 (nmol/L (, its lowest level 114.4(nmol/L (and the highest level was 6235 (nmol/L (. The analysis of data showed that there is no significant relationship between vitamin E level among controlled and uncontrolled diabetic patients (p=0.214). Conclusion The results of this study show that the vitamin E level no significant difference between control and non-control diabetic patients.

نوع سند :پایان نامه (دکتری تخصصی )
زبان سند : فارسی
استاد راهنما :منوچهر ایرانپرور
استاد راهنما :شهرام حبیب زاده
استاد مشاور :محمد مأذنی
نگارنده:امیر بیگدلی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:شماره پایان نامه: 030
کلیدواژه ها (فارسی):ویتامین E، دیابت ملیتوس تیپ 2، آنتی اکسیدان
کلیدواژه ها (انگلیسی):vitamin E, diabetes mellitus type 2, antioxidant
موضوعات :QU بیوشیمی
WK سیستم غدد
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > واحد پژوهش > پايان نامه هاي دفاع شده
دانشكده پزشكي > گروه داخلی ، قلب ، عفونی
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش بیوشیمی
کد شناسایی :5959
ارائه شده توسط : خانم صغری گلمغانی
ارائه شده در تاریخ :06 مهر 1393 04:32
آخرین تغییر :13 خرداد 1399 09:24

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...