title

بررسي الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي اردبيل، 1378

نعمتی, علی ، مجیدپور, علی ، سقا, محسن (1382) بررسي الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي اردبيل، 1378. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 2 (2). ص.ص.51-58. شاپا 1735-2452

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
172kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

زمينه و هدف: وضعيت تغذيه هر فرد به عوامل متعددي بستگي دارد. بررسي مسايل و مشكلات غذا و تغذيه، از جمله تعيين الگوي مصرف مواد غذايي در تعيين سياست ها و برنامه هاي تغذيه اي، رفع كمبود هاي غذايي، ارتقاي سطح تغذيه و پيشگيري از بيماري هاي ناشي از سوء تغذيه در جامعه راهگشا هستند. هدف از اين بررسي تعيين ميزان انرژي، مواد مغذي مصرفي، عادات تغذيه اي و الگوي مصرف مواد غذايي در جمعيت روستايي شهر اردبيل بود. روش كار: اين بررسي يك مطالعه توصيفي- مقطعي است كه در 250 خانوار از 15 روستاي شهرستان اردبيل به روش تصادفي ساده انجام گرفت. از تمامي افراد خانوار بررسي غذايي بوسيله يادآمد خوراك 24 ساعته و بسامد مصرف مواد غذايي به عمل آمد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزارهاي Food Processor و SPSS مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. يافته ها: نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد كه دريافت روي، سلنيوم، ويتامين B2 و اسيد فوليك در مردان و زنان روستايي كمتر از مقادير توصيه شده سازمان بهداشت جهاني بود (p<0/001)، در صورتي كه دريافت برخي از مـواد مغـذي مثـل پروتئيـن، آهـن و كلسيـم افـراد روستايـي بيشـتر از مقاديـر توصـيـه شـده سازمـان جهانـي بهـداشت بود (p<0/001). حدود 20% افراد روستايي كالري دريافتي شان كمتر از 75% مقادير توصيه شده سازمان بهداشت جهاني بود، كه بيشتر در مردان روستايي ديده شد. نتايج حاصل از تكرار مصرف موادغذايي نشان داد كه عمده غذاي مصرفي جوامع روستايي نان لواش، سيب زميني، تخم مرغ، شير، بيسكويت، ماست، سير، پياز، روغن نباتي، كره و گوجه فرنگي بود. نتيجه گيري: مطالعه حاضر نشان داد كه دريافت نامناسب برخي از مواد مغذي در برنامه غذايي افراد روستايي وجود داشت. پيشنهاد مي شود به منظور بهبود وضعيت تغذيه روستاييان مي بايست مصرف منظم گروه هاي مختلف مواد غذايي آموزش داده شوند.

عنوان انگليسی

Dietary Pattern among People of Rural Areas in Ardabil, 2000

خلاصه انگلیسی

Background & Objective: Nutritional status of individuals and community are influenced by different factors. Investigating nutrition and food problems as well as determining dietary pattern play a crucial role in determining nutrition programs and policies, preventing food deficiency, improving nutrition level and preventing malnutrition diseases. The aim of this study was to determine calorie and nutrients intake, food habit and dietary pattern in rural areas of Ardabil. Methods: In this cross-sectional study 250 families from 15 rural areas of Ardabil were selected using simple random method. Nutrition status of all the individuals was studied using 24 hour recall and food frequency. Data were analyzed using SPSS and Food processor. Results: This study showed that intake of some nutrients (Zinc, Selenium, Folic acid and Vitamin B2) in the subjects were significantly less than Recommended Dietary Allowance (RDA) of WHO (P< 0.001), but intake of protein, iron and calcium was more than the RDA of WHO (P< 0.001). Calorie intake of 20% of rural people was less than 75% of RDA(mostly seen among men). The findings of food frequency showed that main foods of rural individuals in Ardabil were local bread (Lavash), potato, egg, milk, biscuit, yogurt, garlic, onion, vegetable fat, butter and tomato. Conclusions: This study showed unsuitable intake of some nutrients. In order to improve the nutritional status of these people, regular intake of different groups of foods should be instructed.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :علی نعمتی
نویسنده :محسن سقا
کلیدواژه ها (فارسی):الگوي مصرف مواد غذايي
کلیدواژه ها (انگلیسی):Dietary Pattern
موضوعات :QU بیوشیمی
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش علوم تشريح
کد شناسایی :775
ارائه شده توسط : دکتر محسن سقا
ارائه شده در تاریخ :02 اسفند 1388 10:12
آخرین تغییر :28 مرداد 1392 12:53

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...