title

تاثیر آموزش تغذیه بر میزان قندخون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین، 1379

تذکری, زهرا ، زارع, مریم ، میرزا رحیمی, مهرداد (1381) تاثیر آموزش تغذیه بر میزان قندخون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین، 1379. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي اردبيل ــ 2 (4). ص.ص.17-22. شاپا 1735-2452

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی
1MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://jarums.arums.ac.ir

خلاصه فارسی

زمینه و هدف: دیابت یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان و بیماری مزمنی است که مراقبت های مداوم را می طلبد و به همین جهت لازم است تا بیماران فوق تحت آموزش های خود مراقبتی و تغذیه ای قرار گیرند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر میزان قند خون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین انجام گرفت. روش کار: 24 بیمار دیابتی زیر 20 سال از مراجعین به مرکز آموزش درمانی علی اصغر اردبیل در سال 1379 که حاضر به شرکت در کلاس های آموزشی شدند به عنوان نمونه انتخاب و پس از جلب رضایت بیماران یاد آمد خوراک و قندخون آن ها قبل و بعد آموزش کنترل و با استفاده از آزمون تی - زوج ونرم افزار Food Processor و SPSS تجزیه ، تحلیل و مقایسه شدند. یافته ها: بررسی نشان داد که قند خون قبل و بعد از آموزش تغییر کرد ولی نتایج آماری معنی‌داری وجود نداشت. می ـ زان درشت مغذی های دریافتی (کربوهیدرات- چربی- پروتئین) قبل و بعد از آموزش رابطه معنی دار آماری داشت و پ ـ س از آموزش نتایج با مقادی ـ ر توصیه ای WHO هم خوان ـ ی داشت. می ـ زان HbA1C اکث ـ ر بیم ـ اران در سط ـ ح 12 - 9 درصد بود، که نشانگر کنترل بیماری در سطح متوسط می باشد و میزان هیپوگلیسمی در مدت مطالعه از 2/4% به 3% کاهش یافت. نتیجه گیری: هر چند تغییرات چشم گیری در میزان قند خون مشاهده نشد، ولی میزان HbA1C و درشت مغذی های دریافتی نشانگر تاثیر مثبت آموزش های تغذیه ای در این بیماران بود

عنوان انگليسی

The Effect of Nutrition Education on Blood Sugar Level and Macronutrients Intake in IDDM Patients in Ardabil, 1999

خلاصه انگلیسی

Background & Objective : Diabetes is one of the most important world health problems and a chronic disease that needs continuous care. Therefore, these kinds of patients should take self- care education. This study is an attempt to investigate the effect of nutritional education on blood sugar level and macronutrients intake in IDDM patients. Methods : 24 IDDM patients under 20 were selected for educational program on nutrition. The data were collected two times using food questionnaire (24- hour recall) and blood sugar level before and after education was estimated. The data were analyzed by paired t-test, using SPSS and Food Processor. Results : There was not statistically significant relationship between blood sugar level before and after education. Also the results showed that there was statistically significant relationship between macronutrients intake before and after education (P=0.35). After education, macronutrients were similar to WHO recommendations. HbA1C level in most of the patients was 9-12% which refers to the moderate control of this diseases and hypoglycemia decreased from 4.2% to 3%. Conclusions : There were no remarkable changes in blood sugar but the amount of HbA1C and Macro Nutrients showed that education had a positive effect on patients.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده مسئول :زهرا تذکری
نویسنده :مهرداد میرزا رحیمی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: ISC, SID, Magiran, Google Scholar
کلیدواژه ها (فارسی):آموزش تغذیه، دیابت وابسته به انسولین، HbA1C
کلیدواژه ها (انگلیسی):Nutritional education, IDDM, HbA1C
موضوعات :WK سیستم غدد
WY پرستاری
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه اطفال ، پزشکی اجتماعی
دانشکده پرستاری و مامایی > بخش پرستاری
کد شناسایی :8435
ارائه شده توسط : دکتر زهرا تذکری
ارائه شده در تاریخ :23 دی 1395 07:20
آخرین تغییر :25 مرداد 1397 08:45

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...