title

ميکروجلبک اسپيرولينا پلاتنسيس از اختلال حافظه ناشي از اسکوپولامين در موشهاي صحرايي ماده جوان جلوگيري ميکند

وفایی, عباسعلی ، دادخواه, معصومه ، مرادی کر, نصراله ، نظری, مریم ، نقیبی نسب, فاطمه سادات ، عطار مقدم, مهسا ، بندگی, احمدرضا ، رشیدی پور, علی ، قنبری, علی (1398) ميکروجلبک اسپيرولينا پلاتنسيس از اختلال حافظه ناشي از اسکوپولامين در موشهاي صحرايي ماده جوان جلوگيري ميکند. کومش ــ 21 (3). ص.ص.549-556. شاپا 1608-7046

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
2MB

آدرس اینترنتی رسمی : http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-5042-...

خلاصه فارسی

هدف: اختلال حافظه یکی از مشکلات بالینی در بیماری آلزایمر است که به طور پیش‌رونده ای به زوال حافظه و اختلالات شناختی منجر می‌گردد. در این مطالعه به ارزیابی اثر میکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس بر اختلال حافظه ناشی از اسکوپولامین پرداخته شد. مواد و روش‌ها: موش‌های صحرایی ماده یک ماهه به‌طور تصادفی به 9 گروه (سالین+سالین، سالین+اسکوپولامین 1 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، سالین+اسکوپولامین 2 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، اسپیرولینا 100 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن+اسکوپولامین 2 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، اسپیرولینا 200 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن+اسکوپولامین 2 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، اسپیرولینا 400 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن+اسکوپولامین 2 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، اسپیرولینا 100 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن+سالین، اسپیرولینا 200 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن+سالین، اسپیرولینا 400 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن+سالین) تقسیم شدند. آزمایش رفتاری حافظه مهاری اجتنابی (با جریان 5/0 میلی‌آمپر، مدت 3 ثانیه و شوک 3 ثانیه) به این ترتیب انجام شد که بلافاصله پس از آموزش دادن حیوان، تزریق داخل صفاقی اسکوپولامین و 24 ساعت بعد تعیین تثبیت حافظه انجام شد. قبل از آموزش، میکروجلبک اسپیرولینا با دوزهای 100، 200 و 400 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 14 روز گاواژ شد. آزمایشات بیوشیمیایی شامل تعیین میزان مالون دی‌آلدئید و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم بود که به ترتیب به روش تیوباربیتوریک اسید وFRAP (Ferric reducing ability of plasma) انجام شد.یافته‌ها: اسکوپولامین به‌طور معنی‌داری (001/0P<) موجب اختلال حافظه گردید و اسپیرولینا به‌طور معنی‌داری (05/0P<) از اختلال حافظه ناشی از اسکوپولامین جلوگیری کرد. هم‌چنین میکروجلبک اسپیرولینا موجب تقویت معنی‌دار (01/0P<) ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم گردید.نتیجه‌گیری: میکروجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس احتمالاً از طریق افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم موجب بهبود اختلال حافظه ناشی از اسکوپولامین می‌گردد.

عنوان انگليسی

Spirulina Plathensis microalgae prevents scopolamine- induced memory impairment in young female Wistar rats

خلاصه انگلیسی

Introduction: Memory deficit is one of the clinical problems of Alzheimer’s disease that progressively leads to cognitive impairment and dementia. In the present study, the effect of Spirulina plathensis microalgae on the scopolamine-induced memory impairment was evaluated. Materials and Methods: Young female Wistar rats (30 days old) were used. Animals randomly were divided into 9 groups (Saline + Saline, Saline + Scopolamine 1mg/kg, Saline + Scopolamine 2 mg/kg, Spirulina 100 mg/kg + Scopolamine 2 mg/kg, Spirulina 200 mg/kg + Scopolamine 2 mg/kg, Spirulina 400 mg/kg + Scopolamine 2 mg/kg, Spirulina 100 mg/kg + Saline, Spirulina 200 mg/kg + Saline, Spirulina 400 mg/kg + Saline). To measure inhibitory avoidance (IA) task, animals were given an electrical footshock (0.5 mA, 3 s) and then was intraperitoneally treated by scopolamine and 24 latter memory retention tests (time delay to re-entrance to dark compartment) was recorded. Spirulina plathensis was dissolved in physiologic saline and the suspension was gavaged at doses of 100, 200, and 400 mg/kg for fourteen days prior to training. Biochemical experiments were included determination of Malondialdehyde (MDA) and total antioxidant capacity of serum using thiobarbituric acid and Ferric reducing ability of plasma (FRAP),respectively Results: Our results showed that scopolamine (2 mg/kg) significantly (P<0.001) impaired memory retention respect to control and Spirulina plathensis significantly (P<0.05) improved memory impairment induced by scopolamine. Further, Spirulina significantly (P<0.01) increased FRAP level compared to the control. Conclusion: Spirulina plathensis improves scopolamine induced-memory deficit, probably through enhancing total antioxidant capacity of serum probably.

نوع سند :مقاله
زبان سند : فارسی
نویسنده :عباسعلی وفایی
نویسنده :معصومه دادخواه
نویسنده :نصراله مرادی کر
نویسنده :مریم نظری
نویسنده :فاطمه سادات نقیبی نسب
نویسنده :مهسا عطار مقدم
نویسنده :احمدرضا بندگی
نویسنده :علی رشیدی پور
نویسنده مسئول :علی قنبری
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed in: Scopus, Embase
کلیدواژه ها (فارسی):یادگیری اجتنابی، حافظه، اسکوپولامین، اسپیرولینا، استرس اکسیداتیو، اختلالات حافظه
کلیدواژه ها (انگلیسی):Avoidance Learning, Memory, Scopolamine, Memory Disorders, Scopolamine, Spirulina, Oxidative Stress.
موضوعات :QT فیزیولوژی
WL سیستم عصبی
بخش های دانشگاهی :معاونت تحقیقات و فناوری > مرکز تحقیقاتی علوم دارویی
کد شناسایی :15037
ارائه شده توسط : دکتر معصومه دادخواه
ارائه شده در تاریخ :01 دی 1400 07:35
آخرین تغییر :01 دی 1400 07:35

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...