title

اثر مکمل دارچین روی گلوکز خون و سطوح لیپیدی بیماران دیابتی نوع دو

خادم حقیقیان, حسین ، فرساد نعیمی, علیرضا ، پورقاسم گرگری, بهرام ، علی عسگرزاده, اکبر ، نعمتی, علی (1389) اثر مکمل دارچین روی گلوکز خون و سطوح لیپیدی بیماران دیابتی نوع دو. Journal of Paramedical Sciences ــ 2 (1). ص.ص.2-6. شاپا 2008-4978

متن کامل

[img]
پیش نمایش
متنی - نسخه چاپ شده
234kB

آدرس اینترنتی رسمی : http://journals.sbmu.ac.ir/index.php/jps/article/v...

خلاصه فارسی

این مطالعه با هدف بررسی اثرات مکمل دارچین روی سطح گلوکز خون ناشتا و پروفایل لیپیدی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام گردید. 60 نفر از بیماران تیپ دو ( 30 نفر زن و 30 نفر مرد)در دو گروه کنترل و مداخله ( 30 نفر در هر گروه) برای مطالعه انتخاب گردیدند.گروه مداخله روزانه 1/5 گرم پودر دارچین که در داخل کپسول های 500 میلی گرم گیاهی پر شده بود در سه وعده صبحانه، نهار و شام به مدت 60 روز دریافت میکرد.گروه کنترل کپسول های محتوی ماده دارو نما دریافت کردند. نمونه های خونی در حالت در روز شروع آزمایش و انتهای روز 60 گرفته شد. سطح گلوکز خون ناشتا و پروفایل های مانند کلسترول تام، LDL-کلسترول، HDL-کلسترول و تری گلسیرید برای بیماران دیابتی نوع دو اندازه گیری گردید. نتایج آزمایش نشان داد که میزان گلوکز خون ناشتا و پروفایل های لیپیدی در گروه کنترل به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود(0/05>p). میانگین سطوح گلوکز خونی ناشتا، کلسترول تام، LDL-کلسترول و تری گلیسرید بدنبال مصرف پودرهای دارچین به طور معنی داری کاهش یافت0/05>p). هیچ تغییرات معنی داری در سطوح گلوکز خون ناشتا و پروفایل های لیپیدی بدنبال مصرف ماده دارو نما مشاهده نگردید. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف مکمل دارچین ممکن است در کنترل و کاهش سطح گلوکز خون ناشتا و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع دو مفید واقع شود.

عنوان انگليسی

Effect of cinnamon supplementation on blood glucose and lipid levels in type2 diabetic patients

خلاصه انگلیسی

This study was planned to investigate the effects of supplementation of cinnamon on fasting blood glucose levels and lipid profiles among type2 diabetic patients. 60 subjects with type 2 diabetes from both sexes (30 males and 30 females) were allocated to the intervention and control groups (30 individuals per group). The doses of 1.5 g of cinnamon were equally administered orally in the form of cinnamon powder into 500 mg per capsule with breakfast, lunch, and dinner for 60 days. Control group received capsules of containing placebo. Blood samples were obtained on the beginning day of the experiment and at the end of 60 days. The fasting blood glucose levels and lipid profiles including total cholesterol, LDL-C, HDL-C and triglycerides of types 2 subjects were measured. Fasting blood glucose levels and lipid profiles in intervention group were significantly lower than control group (p<0.05). The average of fasting blood glucose levels, total cholesterol, cholesterol LDL and triglyceride levels were decreased after consumption of cinnamon powder, significantly(p<0.05). We observed no significant changes in fasting blood glucose levels and lipid profiles after consumption of placebo in control group. Conclusion: This study showed that consumption of cinnamon supplementation may be useful in control and decreasing of fasting blood glucose levels and lipid profiles among type 2 diabetes individuals.

نوع سند :مقاله
زبان سند : انگلیسی
نویسنده اول :حسین خادم حقیقیان
نویسنده مسئول :علی نعمتی
ضریب تاثیر و نمایه مجلات:Indexed: Scientific Information Database (SID - Google Scholar - Index Copernicus Journal Master List - IRANMEDEX - Magiran - DOAJ
کلیدواژه ها (فارسی):دارچین ، گلوکز خون ناشتا ، پروفایل لیپیدی ، دیابت
کلیدواژه ها (انگلیسی):Cinnamon ; Fasting blood glucose ; Lipid profiles ; Diabetes
موضوعات :QU بیوشیمی
WD بیماریهای تغذیه و متابولیکی
WK سیستم غدد
بخش های دانشگاهی :دانشكده پزشكي > گروه علوم پایه > بخش تغذیه
کد شناسایی :3080
ارائه شده توسط : دکتر علی نعمتی
ارائه شده در تاریخ :23 بهمن 1390 09:40
آخرین تغییر :10 مهر 1393 07:00

فقط پرسنل کتابخانه صفحه کنترل اسناد

Document Downloads

More statistics for this item...